Türk Sanat Müziği, Alaturka, pop ve Rock müziklerinin starlarını geçtiğimiz yıl Sunsan’da ağırlayan otel yönetimi bu yıl da Voila Ajans ve Funny Project  ortaklığında Hepsi Festival ile müziğin starlarını Çanakkaleli müzikseverlerle buluşturacak. Manga, Fatma Turgut, Erdem Yener ve Hayki, Uzi, Can Ozan, Heijan & Muti, M Lisa, 12 Sagopa Kajmer, Emir Can İğrek ve KÖFN gibi ünlü isimler, dünyaca ünlü dj’lerin yer alacağı festival müziğin kalbi Sunsan’da atacak.  Sunsan Hotel'de düzenlenecek olan festival, üç gün boyunca müzik tutkunlarını ağırlayacak. Çeşitli müzik türlerinden sanatçıların sahne alacağı etkinlik, her gün 20 binden fazla kişiyi bir araya getirecek.

Müziğin Starları Çanakkaleli Hayranları İle Buluşacak

Bu yıl dördüncü kez düzenlenecek olan Çanakkale Müzik Festivali, yine yıldızlar geçidine dönecek. Üç  gün boyunca devam edecek  festival kapsamında  ünlü isimler de sahne alacak. Festivalin açılış günü olan 10 Mayıs'ta, rock müziğin sevilen ismi Manga, sahnede unutulmaz bir performans sergileyecek. Aynı gün, Fatma Turgut ve Erdem Yener gibi isimlerle müzik dolu bir gün geçirmeye hazır olun. Günün sürprizi ise rap müziğin güçlü sesi Hayki'den gelecek.

İkinci gün olan 11 Mayıs'ta, rap müziğin yükselen yıldızı Uzi ve duygusal şarkılarıyla tanınan Can Ozan, festival havasını zirveye taşıyacak. Ayrıca, Heijan & Muti'nin dinamik performansı ve M Lisa'nın etkileyici sahne şovuyla müzik dolu anlar sizleri bekliyor. Festivalin son günü 12 Mayıs'ta ise Türk rap müziğinin dev ismi Sagopa Kajmer, duygusal müziğin başarılı temsilcisi Emir Can İğrek ve alternatif müziğin dikkat çeken isimleri KÖFN ve Emre Balık, festival coşkusunu doruğa çıkaracak.

3 Günde 20 bin kişi ağırlanması Bekleniyor

Ünlü isimlerin de yer alacağı  festival 3 gün sürecek. Sadece Çanakkale’de Türkiye genelinde biletleri satışa çıkan festivale pek çok ilden de katılımcılar gelecek.  İnternet üzerinden bilet satışları devam ederken  her biri birbirinden güzel sahneleri ile müzikseverlere coşkulu anlar yaşatacak sanatçıların konserlerine 20 bin kişinin katılması bekleniyor.

Çanakkale’de Festivaller Bitmesin İstiyoruz

Hafta sonu müzikseverleri ağırlayacak festival ile ilgili bilgiler vermek amacı ile Hepsi Festival, yöneticilerinin katılımı ile basın toplantısı düzenlendi.  Toplantıda bir açıklama yapan ve festival hakkında bilgiler veren  Hepsi Festival’in Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Şahin  “Çanakkale’de bu yıl da gerçekleştireceğimiz festivalimize destekler gelmeye devam ediyor.  Gerçekleştireceğimiz 3 günlük festival kapsamında Manga, Uzi, Can Ozan, ise Sagopa Kajmer, Emir Can İğrek gibi bir çok sanatçı bu yıl festivalimizde bizlerle birlikte olacak.  Yaptığımız bu festivalle sanatçılarımız da şehrin dokusuna ve kültürüne değer katıyorlar.   Bu sene Çanakkale’ye yakın il ve ilçelerde sayısı her geçen gün artan festival için gelecek olan konaklı misafirlerimiz var.   Böyle olunca Festivalimiz hem otellere hem de yerel esnafa destek vermiş de oluyor.  Yaptığımız bu festivalle Çanakkale’ye değer kattığımıza inanıyoruz. Bu festivalleri bitmemesi ve festivallerin daha da gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Festivale İlgi Her Geçen Sene Artıyor

Şahin, festivale olan ilginin her geçen sene arttığını belirttiği açıklamasının devamında ise “Festivale bu seneki ilgi, geçtiğimiz senelere göre daha fazla.  Şu anda günlük 6 bin  katılımcılara ulaşmış durumdayız.  Tahminimizce işin finalinde 8 bin kişiye ulaşırız.  Anlıyoruz ki işimizi kaliteli yaptığımız için her sene  ilerleme kaydettik. Biz bu işe başladığımızda günlük  2 bin kişiydi.  Şuanda geldiğimiz nokta iki katına çıktı.  Üstelik 15 gün önce bir müzik festivali daha yapılmasına rağmen biz bu rakamlara ulaştık.  Biz Hepsi Festival Müzik Festivali olarak işimize değer ve önem vererek yapıyoruz. Uluslararası Festival İstiyoruz Çanakkale Halkı da aldığı biletlerle bizim bu işi ne kadar kaliteli yaptığımızı gösteriyor” dedi. 

 

Uluslararası Festival İstiyoruz Çanakkale 

 

Türkiye Genç Turizmciler Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sabırlıoğlu ise yaptığı açıklamada festivalin turizme etkisine değinerek, festivali uluslararası çapta yapmak istediklerini belirterek “ Öncelikle Özgür beye böyle bir organizasyonu Çanakkale yapmasından dolayı teşekkür ediyoruz. Biz de burada Turizmciler olarak  bu tarz festivallerin ve organizasyonların Çanakkale’de gerçekleştirilmesine  sonuna kadar destekliyoruz.  Köprümüzün tamamlanması, oto yolların yapılması tünellerin tamamlanması ile Çanakkale’ye ulaşım artık rahatladı ve Çanakkale büyükşehirlerle yakınlaştı.  Bu sebeple de Çanakkale artık talep edilen bir bölge haline geldi.  Çanakkale’de yaklaşık 3 senedir bu festival projesi başladı.  Artık Türkiye’nin en büyük müzik festivalleri Çanakkale’de yapılıyor.  Özgür vey de 4 sene önce başladığı bu festivali bu sene daha iyi hale getirdi.  Çanakkale’ye gelerek festival turizmi yapan,  festival şirketlerinin Çanakkale’yi daha iyi yerlerde, daha iyi müzik festivallerin yapıldığı büyük sanatçılarla  buralarda iş yapmasını istiyoruz.  Ekonomiye ciddi bir katkısı var. Özellikle şehir dışından insanlar geliyor.   Bizim de beklentimiz Çanakkale’de uluslararası bir festival yapmak.  Çünkü biz dünyanın en iyi sanatçılarını DJ’lerini Çanakkale’de görmek istiyoruz. 

 

 Cuma Deren