Çanakkale Savaşları Ensiitüsü tarafından dijital ortamda yayına hazırlanan Çanakkale Savaşları Ansiklopedisi’nin, alanında uzman araştırmacı ve akademisyenler tarafından kaleme alınan ilk maddeleri yayınlandı. Enstitü bünyesinde kurulan ve 2022 yılı mart ayı itibarıyla çalışmalarını hızlandıran çalışma grubu, Ansiklopedi içerisinde yer alacak madde ve bu maddeleri kaleme alacak yazarları belirledikten sonra yayınlanacak metinler gözden geçirilmiş ve Ansiklopedi Bilim Kurulu onayına sunulmuştur. Onaylanan maddeler düzeltme aşamasından geçirilerek yayına hazır hale getirildikten sonra 10 Ağustos 2022 tarihinde erişime açıldı.

Çanakkale Cephesi özelinde olaylar, kişiler, muharebe sahası, kullanılan teçhizat gibi birçok noktayı aydınlatacak olan Ansiklopedi’nin editörlüğünü Prof. Dr. Murat Karataş üstlenmiştir. İşleyiş açısından birçok kurulun da ortaklaşa çalıştığı dijital yayına İngiliz araştırmacı Stephan CHAMBERS da İngiliz araştırmacılardan oluşturacağı bir ekiple destek olmaktadır. Ansiklopedi’nin dijital ortamda yayınlanmış olması, devamlı güncellenmesinin önünü açacak ve alanla ilgili güncel bilgilerin sürekli girişini sağlayacaktır.
 
Anafartalar Zaferi’nin 107. yıl dönümüne armağan olarak okuyuculara sunulan ansiklopediye canakkalesavaslariansiklopedisi.com adresinden ulaşılabilirsiniz.