Çevre dostu 1000 okul projesi kapsamında yağmur sularının israfını önlemek ve sulardan faydalanmak amacı ile okullarda kurulan su tanklarından bir tanesi de  Gelibolu 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu bahçesine konuldu. Öte yandan okulun lavabolarına sansürlü musluklar kurularak suyun israf edilmesi de önlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Temel Eğitimde Çevre Dostu 1000 Okul Projesi" kapsamında, okullarda başta öğrenciler olmak üzere tüm paydaşların katkılarıyla sürdürülebilir kaynak yaratmak amacı ile gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Gelibolu 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulunda  da çeşitli yenilikler yapıldı. ‘Sıfır atık, sıfır israf’ sloganı ile gerçekleştirilen  çalışmalar kapsamında yağmur suyunu değerlendirmek ve israfı önlemek amacı ile okulun bahçesine su deposu yerleştirildi.  Yağmur sularını yeniden değerlendirmek ve israfı önlemek amacı ile  Çevre Dostu 1000 okul projesi kapsamında okulun bahçesine yagmur suyu deposu konuldu. Çevre Dostu 1000 okul projesi ile geri dönüşüm amaçlı Yağmur sularının toplanması ve tekrar kullanımı sağlanacak.

Öte yandan öğrencilerin zaman zaman açık bıraktığı musluklar da değiştirildi. Proje kapsamında lavabolar yerleştirilen sansürlü musluklarla öğrenciler el sürmeden çeşmeleri kullanabilecek. Okulda yapılan bu yenilik hem su tasarrufu sağlayacak hem de israf bilincini oluşturacak.

Cuma Deren