Koruyucu ailelikle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla tüm illerde gerçekleştirilen farkındalık yürüyüşü Çanakkale’de de gerçekleştirildi.

Çocukların aile ortamında daha sağlıklı büyümesi amacıyla “aile odaklı” hizmet modelleri geliştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koruyucu aileliği teşvik ediyor. Çeşitli nedenlerle biyolojik ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocukların sorumluluğunu, devlet denetiminde geçici süreyle koruyucu aileler üstleniyor. Türkiye’de 7.186 koruyucu aile yanında 8.703 çocuk koruyucu aile hizmetinden yararlandırılıyor.  Bu hizmetten daha fazla çocuğun yararlanması, amacı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ‘Koruyucu Aile’ uygulamasının yaygınlaştırılması amacıyla bu yıl ilk kez, 81 ilde kutlanan ‘30 Haziran Koruyucu Aile Günü’ çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Çanakkale’de Farkındalık Yürüyüşü
81 ilde olduğu gibi  Çanakkale’de de 30 Haziran Koruyucu Aile Günü  kapsamında ‘Her Çocuğun Bir Ailesi Olmalı’ sloganıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Koruyucu Ailenin önemine dikkat çekmek ve farkındalığın artırılmasını amaçlayan yürüyüş  Çanakkale’de de gerçekleştirildi. Koruyucu Ailenin önemine dikkat çekmek ve farkındalığın artırılmasını amacıyla Çanakkale’de gerçekleştirilen yürüyüşe Vali İlhami Aktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kalite ve Hizmet Planlama Daire Başkanı H.Betül Özdüzen Teker, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet Mermer, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tahsin Saruhan, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Milli Eğitim İl Müdürü Ferhat Yılmaz, Çanakkale Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Muharrem Şahin, kurum müdürleri, koruyucu aileler, çocuklar ve vatandaşlar katıldı. Golf Çay Bahçesi önünden başlayarak Truva Atı önünde biten Koruyucu Ailenin önemine dikkat çekmek ve farkındalığın artırılmasını amaçlayan yürüyüş Vali İlhami Aktaş ve beraberindekilerin toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.
 
Şerife Erdem