1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 96. yıl dönümü kutlamaları sebebiyle Çanakkale Boğazı'nda tören düzenlendi.
 
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 96. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene Vali İlhami Aktaş, Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay, İl Emniyet Müdür Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tahsin Saruhan, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, Liman Başkanı Onur Şimşek, Milli Eğitim İl Müdürü Ferhat Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Gestaş Genel Müdürü Mahir Sevinç, kurum müdürleri ve ilgili kurum personelleri katıldı.
 
Törende; Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit ile Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay, Deniz Şehitleri anısına Çanakkale Boğazı’na çelenk bırakarak dua edip şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ettiler.
 
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı programı kapsamında Kıyı Emniyeti Çanakkale Müdürlüğüne bağlı römorkörlerin su gösterilerinin izlenmesinin ardından Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit ve beraberindekiler Gestaş ve Çanakkale Liman Başkanlığı personelleri ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. Törenin ardından Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit ve beraberindeki heyet, yat limanı mevkiinde dalgıçların deniz dibi temizliği etkinliğine katıldılar.
 
Deniz kirliliği ile mücadele etmenin ve çevreyi korumanın önemi vurgulayan Vali İlhami Aktaş, “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyorum. Bu vesileyle denizciliğimizin gelişmesinde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor,deniz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.