Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ünal Özcan, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a gerçekleştirdiği ziyarette esnaf ve sanatkarların, mesleki odalarının sorun ve taleplerini, Çanakkale’ye yapılan yatırımları istişare ettiklerini bildirdi.

Turan ile çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini aktaran Özcan buluşmaya ilişkin şu açıklamayı yaptı; “Öncelikle, kendilerine daha önce ilettiğimiz ve pandemi koşulları nedeni ile haftalık izne çıkamayan, eğitim gören askerlerimizin çarşı izni konusunu, Sayın Milli Savunma Bakanımızla görüşerek çözdükleri için, camiamız adına çok teşekkür ediyoruz.  1915 Çanakkale Köprümüzden 17 plaka ticari araçlarımızın, (kamyon, kamyonet, minibüs, taksi vb. ) indirimli geçiş yapabilmeleri için, çalışma yapılmasına, eğer uygun görüldüğü takdirde, bu uygulamanın hem üreticimize hem tüketicimize büyük yarar sağlayacağını ilettik. Yeni dönemde yapılacak Milli Eğitim taşıma ihalesi öncesi, ihale şartnamesinde değişiklikler yapılarak, öncelikle, devletimizce bu sektördeki esnaflarımız için, belirli bir akaryakıt desteği verilerek, ondan sonra ayrıca ücret ödenmesi, yine Milli Eğitim taşıma sistemindeki D-4, D-4S belgelendirme konusunun,  ilimizde çok büyük sıkıntıya neden olacağını, bu hususta Şoförler Odalarımızca ilgili Bakanlığa yapılan girişimlerin doğrultusunda, çalışma ve düzenleme yapılmasına değindik.

28/05/2022 tarihinde yürürlüğe giren Taksimetre Muayene yönetmeliği kapsamında, 28/05/2022 tarihi öncesi ve sonrası yapılacak araç muayenesi durumuna göre; 2023 yılında başlayacak olan ‘Taksimetre Muayene Şartının’ getirilmesi ve bu muayene şartında yıllık alınan harcın alınmaması için, ilgili bakanlıkla görüşülmesi talebinde bulunduk. 
26/05/2022 tarih, 31847 sayılı Gelir Vergisi genel tebliği ile 29 yaşına kadar işyeri açan basit usule tabi esnaflarımızın, 1 yıl süre boyunca Bağ-kur primlerinin Genç Girişimci Teşvik uygulaması kapsamında karşılanırken,  bu uygulamanın, yayımlanan bu tebliğ ile kaldırılması konusunda, tekrar aynı teşviğin devam ettirilmesini istedik. 
Özellikle ilimizde pansiyon işletmeciliği yapan esnaflarımızın, Temmuz ayı ile birlikte,  E-fatura düzenleme uygulamasının esnetilmesi ve tekrar düzenleme yapılması konusunda çalışma yapılmasına, Çanakkale küçük sanayi sitesi ve Eceabat ilçemiz küçük sanayi sitesinin bizlere iletilen sorunların çözümü için ilgili birimlerce çalışma yapılması, Gelibolu ilçemizde korsan taşımacılık yapanlarla hakkında başlatılan çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Geyikli Beldemizde yaşanılan trafik denetimleri ile ilgili, esnaflarımızdan gelen taleplerin ilettik.

Bazı ilçelerimizdeki, şehir merkezlerinde uygulanan EDS hız limitlerinin tekrardan değerlendirilmesi, Çardak beldemizdeki deniz taşımacılığı seferleri ile ilgili görüş alışverişi ve değerlendirmesini yaptık. Piyasalardaki tüm sektörlere yönelik, her türlü maliyet girdilerinde yaşanılan fiyat artışları (akaryakıt, elektrik, doğalgaz, kira, un, şeker, sebze, meyve, et ) ve benzeri hususlarda alınan önlemler ve yapılan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Tüm bu konularla ilgili, bizlere çok uzun süre zaman ayırarak, esnaf ve sanatkarlarımızın taleplerini not alarak, görüşlerini bildirerek, bizlere vermiş olduğu değeri ve önemi bir kez daha gösteren sayın vekilimize,  şahsım ve teşkilatım adına, teşekkür ediyorum.” 

Haber Merkezi