22. Yıldır başarı ile sürdürdüğü ve  başarılı balerinler yetiştiren Aydemir, Akademinin 22. Yılını muhteşem bir resitalle kutladı. 'Bir Haziran Gecesinden’ ismini verdiği resitalle 22. Yılını kutlayan Ece Aydemir Akademi’nin gecesinde katılımcılar adeta büyülendi.

Başarılı bir eğitim ve başarılı bir kariyerin ardından 21 Eylül 2000 yılında Çanakkale’de Ece Aydemir Akademi’yi hayata geçiren Ece Aydemir, bu yıl 22.’si gerçekleştirilen bir resital gerçekleştirildi. 22. Yıldır başarı ile sürdürdüğü ve  başarılı balerinler yetiştiren Aydemir, Akademinin 22. Yılını muhteşem bir resitalle imza attı. Özellikle Pandemi nedeni ile hasret  kaldığımız göterilerin sayısı azalırken, yetenekli balerinler ve renkli danslarla gerçekleştirilen resitale katılanlar hayran kaldı.  Ece Aydemir Akademi’nin 22.’nci yılında ‘Bir Haziran Gecesinde’ ismi verilen resital İÇDAŞ Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.  Resital öncesinde verilen kokteylde Akademinin kurucusu Ece Aydemir misafirleri tek tek karşıladı. Sohbet esnasında misafirleri ile yakından ilgilenen Aydemir, kariyeri ve akademinin başarıları hakkında bilgiler aktardı.

 22 Yıllık Yolculuğumuzda Çok Çalıştık
Kokteylin ardından  misafirlerin salona geçmesi ile resitalin açılış programı gerçekleştirildi.  Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Akademi Kurucusu Ece Aydemir, “Öncelikle çok özlemişiz bu güzel koreografileri hazırlamayı ve sizlerle birlikte olmayı. Şuanda hem çok heyecanlıyım hem çok mutluyum. 21 Eylül 2000 yılında Çanakkale’de bale dersleriyle Ece Aydemir Bale Okulu yolculuğuna başladı. 22 yılda neler yaşadık, ne güzellikler ne zorluklar ile karşılaştık. Çok çalıştık ve çok yorulduk. Ama inanın her dakikasına değerdi. Gerçekten çok duygulanıyorum bu sahneyi böyle doldurduğum için. 2000 yılında 24 yaşında küçük bir kız çocuğuydum ben ve okulumuzu ilk açma fikrini bana maddi manevi destek olan teyzeme borçluyum. Çıktığımız bu 22 yıllık yolculukta yaptığımız işin ciddiyetinin her zaman farkındaydık. Her gün kendimizi geliştirmek için çok çalıştık. Siz değerli veliler, en kıymetli varlıklarınızı bize emanet ettiğiniz için bize güvendiğiniz, bize inandığınız için esas ben sizi alkışlamak istiyorum.” şeklinde konuştu.

Özlenen Görüntüler Ayakta Alkışlandı
Baleye olan ilginin her geçen gün azaldığı günümüzde bu mesleği ayakta tutan Ece Ayhan ve arkadaşları resitalde muhteşem bir programa imza attı. En küçüğünden en gencine bir çok öğrencinin bulunduğu resital piyano dinletisiyle başlayıp gecenin ilerleyen saatlerinde gösterişli bir gala ile sonlandı. Resitalin önemli konuklarından Ankara Devlet Opera ve Balesinde görev olan Sultan Menteşe ve Berkay Saraçoğlu’nun muhteşem gösterileri ise izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
 
Cuma Deren