BUGÜNÜN, MUHALEFET TARİFİ…
“Ne yaşıyorsak izleri dündedir. Ne ile karşılaşıyorsak hedefleri yarındadır.”
Cumhur İttifakı tarafı, MHP’ nin Çanakkale Kurmayı Ali Tuğrul Yıldırım, gündeme damga vuracak çıkışa imza attı.
Yıldırım; ”Olgunlaşmamış siyaset köksüzlüğün esiri, fazilet ve fikir yetersizliğinin eseridir.” diyerek,  siyaset kurumunun bazı aktörleri diyerek, Millet ittifakını oluşturan muhalefet partilerine yüklendi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) il Başkanı Yıldırım, “Elbette bugün ne yaşıyorsak izleri dündedir. Bugün ne ile karşılaşıyorsak hedefleri yarındadır” dedi.
Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Partisinin gurup toplantısındaki sözlerini tekrar eden Yıldırım;
“Leyleğin ömrü nasıl lak lakla geçiyorsa, basit ve bayağı siyasetin ömrü de polemikle, pişkinlikle ve peşin hükümlerle gelip geçecektir.
Türk siyasetinin çözüm bekleyen belki de en öncelikli sorunlarından birisi bu tip siyaset ve siyasetçi akımının müessif varlığıdır.” görüşünü savundu.

---------------------------------------------
ADIM ADIM, 100’NCÜ YILA…
---------------------------------------------

Cumhur ittifakı tarafı, MHP’ nin, Çanakkale kurmayı Ali Tuğrul yıldırım, siyaset kurumunun bugünkü durumunun içler acısı olduğunu savundu. Buna rağmen, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümüne adım adım hazırlanıldığını söyledi.
Yıldırım; “İnsanın olgunluğu gibi siyasetin de olgunluğundan bahsetmek mümkündür, kaldı ki doğal ve doğru olanı budur.” dedi,
Olgunlaşmak demenin, alınan kararların, taşınan kalplerin hassasiyet düzeyindeki tırmanışı olduğunu da vurgulayan MHP İl başkanı Yıldırım, “Olgunlaşmak demek kanın daha sıcak akması, zekanın daha canlı olması, ruhun daha huzurlu olması manasıyla eşanlamlıdır.
Her rüzgara yelken açan, her telkine kapı aralayan, her tertibe çanak tutan bir siyaset anlayışının ne olgunluğundan ne de omurgalı duruşundan söz edilebilir.” Diyerek, Millet ittifakını oluşturan muhalefet partilere yüklendi.
 
Sözlerini; “Olgunlaşmamış siyaset köksüzlüğün esiri, fazilet ve fikir yetersizliğinin eseridir. Leyleğin ömrü nasıl lak lakla geçiyorsa, basit ve bayağı siyasetin ömrü de polemikle, pişkinlikle ve peşin hükümlerle gelip geçecektir.
Türk siyasetinin çözüm bekleyen belki de en öncelikli sorunlarından birisi bu tip siyaset ve siyasetçi akımının müessif varlığıdır.” Diye sürdüren MHP Kurmayı Yıldırım, Genel başkanı Devlet Bahçeli’nin, gurup toplantısında altını çizdiği görüşleri savundu.
MHP lideri Bahçeli’nin Başkent çıkışındaki sözlerini tekrarlayan Yıldırım; “Milliyetçi Hareket Partisi 53 yıllık şanlı ve şerefli mazisiyle, feleğin çemberini defalarca kırıp geçmesiyle mütekâmil ve muteber bir siyaset seviyesine hamd olsun erişmeyi başarmıştır.
Elbette bugün ne yaşıyorsak izleri dündedir. Bugün ne ile karşılaşıyorsak hedefleri yarındadır” dedi.
Ar başlıklar açıp, çarpıcı ifadeler kullanan Yıldırım, “Hedefi büyük olanın inancı da, iradesi de büyüktür.
Çünkü inanmak kutlu hedeflere vasıl olmanın, ufuk ötesini kavramanın, kendini aşma basiret ve becerisi gösterebilmenin yegane çaresidir.
Bu çarenin anahtarı temiz bir vicdan kapasitesi, selis ve seviyeli bir anlatım kabiliyeti, ihlas ve imanla yoğrulmuş bir karakter marifetidir
Maksat, milletimizi güzelliklerin en güzeliyle buluşturmaktır.
Maksat, Türkiye’mizi görkemli, göz alıcı ve göğüs kabartan muhteşem bir gelecek aydınlığıyla kavuşturmaktır.
Biz insanüstü bir gayretle çalışıyoruz, geceyi gündüze katıyoruz, enerjimizi emeğimizle karıştırıyoruz, azımızı çok yapmak için sürekli çabalıyoruz.” dedi.

EMİN ADIMLARLA, 100’NCÜ YILA..
Yıldırım, “Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümüne adım adım hazırlanıyoruz.
İlçe ilçe gezip vatandaşlarımıza hem düşüncelerimizi anlatıyor, hem de aydınlatma görevimizi yapıyoruz. İnsanımızın yüreğine yağmur gibi yağıyor, umutlarını yeşertiyoruz.
Diyor ya merhum Cemil Meriç, ‘güneş ülkeleri aydınlatır, sözler de milleti.’
Sözümüzle, sevdamızla, samimiyetimizle, sadeliğimizle, sabrımızla, sadakatimizle, sağduyumuzla ülkemin her yerine mücadelemizi yaygınlaştırarak 2023’de doğacak zafer şafağı istikametinde yürüyoruz.” diye konuştu.
“Bıkmadan, usanmadan, gevşemeden ülkülerimizi anlatacağız.” diyerek sözlerini sürdüren Yıldırım; 
“Cumhur İttifakı’nın gelecekteki Türkiye tasavvurunu paylaşacağız.
Oynanan oyunların iç yüzünü, yazılan kabus senaryolarının içeriğini ve yönünü milletimizin her güzel insanına tek tek, öz ve özet halinde aktarıp aydınlatma görevimizi yerine getireceğiz.
Aydınlanma, gerçekte olduğumuz şeye uyanmak ve sonra öyle olmak demektir.
Aydınlanma, aklımızı kullanmaya cesaret edebilmektir. Aydınlanma, gerçekleri maskelemeye çalışarak zillete düşenlerin kararmış yüzlerine hakikatin ışığını tutabilmektir.” Vurgusu yaptı.
Danışarak dağları aşacaklarını, danışmadığından düz yolda şaşıranları kendi acıklı hallerine terk edip bırakacaklarını da vurgulayan MHP kurmayı, şöyle dedi;
“Her yerde okkanın dört yüz dirhem olduğunu eninde sonunda göstereceğiz.”
Siyasetlerini yalan ve riyayla mayalandıran, tezvirat ve tefrikayla maskaralaştıran çürük çarık zihniyetlerin hiçbir sözünün söz olmadığına dikkat çeken Yıldırım;
“Yalandan vergi alınmış olsaydı, yalancı siyasetçilerin hepsi iflas bayrağını çekmekten inanıyorum ki kurtulamazlardı.” dedi.
Sözlerini, Zillet diye tanımladığı, Millet ittifakına ilişkin ifadeleri ile tamamlayan Yıldırım, şöyle dedi;
“Zillet ittifakının şapkadan çıkaracağı aday kim olursa olsun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan muazzam bir irade gücüyle, yüzde 50’yi fersah fersah aşan bir oy çokluğuyla yeniden Cumhurbaşkanı seçilecektir.
Zillet ittifakının nasıl bir adayı vardır ki, yıpranmasın diye açıklamaktan imtina ediliyor.
Son düzlüğe girilirken, bu korkakça yaklaşımın ardında; acaba bilinçli ve taktik bir geciktirme mi söz konusudur, yoksa 6+1 formatlı masaya hakim olduğu anlaşılan derin bir çatlak mı etkilidir?
Çıkarsınlar adaylarını, görsünler hanyayı Konya’yı.”

Cuma Deren