AK Parti Belediye Meclis üyesi ve Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği basın toplantısıyla Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı eleştirmişti. Ömercioğlu’na CHP kanadından Belediye Meclis üyesi Adnan Güler’den cevap yanıt gecikmedi.
 
İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısı gerçekleştiren Güler:” AKP Belediye Meclis üyesi ve Grup Başkanvekili Sayın Tülay Ömercioğlu önceki gün bir basın açıklamasıyla Başkanımız Ülgür Gökhan' ı yine haksız ve aslı olmayan iddialarla suçlamış. Esasen yapılan tamamen bir algı operasyonudur. “Çamur at, tutmazsa bile izi kalsın” mantığıyla yapılan ve gerçekleri çarpıtarak siyasi taraftarlarına mesaj verme çabalarıdır” dedi.
 
Ancak bu çabalar gerçeğe dayanmadığı için, tamamen gerçekleri çarpıtarak başkanımız ve partimiz sanki terörle ilintili imiş gibi bir algı yaratmaya dönük olduğu için, her seferinde boş bir çabadan öteye geçmiyor ve iddia sahiplerini kamuoyu önünde komik duruma düşürmekten başka bir işe de yaramıyor ifadelerini kullanan Güler:” Çünkü Çanakkale halkı bilinçli bir halk, okuyor araştırıyor, başkaları gibi sadece yandaş medyayı takip etmiyor,  her türlü yayını izliyor ve gerçekleri çok iyi biliyor.  Çanakkale halkının çok iyi bildiği gerçekleri üzücüdür ki bazıları bir türlü göremediğinden (esasen görmek istemediğinden )  hep çamur atma siyasetine devam ederek siyaset yaptıklarını sanıyorlar.  Halbuki bilmiyorlar ki, bu yöntemlerle yaptıkları tek şey toplumu kamplaştırmak, kutuplaştırmak,  ayrıştırmak, birbirine düşman etmek” şeklinde konuştu.
 
Kendisinin, 15 Temmuz hain darbe girişinden sonra olağanüstü toplanan ilk Belediye Meclis toplantısında ve onu takip eden Eylül, Ekim, Kasım ayları Meclis toplantılarında, CHP genel politikalarına uygun olarak “ülke olarak her yönüyle (yani ilke içi ve dışı tehditler, ekonomi, sosyal barış, adalet ve hukukun üstünlüğü gibi birçok önemli konuda )  fazlasıyla sıkıntılı ve zor günler geçirdiğimizi, giderek her şeyin hızla kötüye gitmekte olduğunu, bu durumdan bir an önce çıkmamız gerektiğini, bunun içinde mutlaka hoşgörüyü,  birlik ve beraberliğimizi sağlayıp güçlendirmemizin şart olduğunu, birlik beraberliği sağlamak içinde sorumluluk taşıyan tüm siyasilerin halkı kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı, düşmanlığa sevk eden söylemlerden ve eylemlerden kaçınması gerektiğini ısrarla Cumhuriyet Halk Partisi meclis gurubu adına ifade ettiğini dile getiren Güler:” Birlik ve beraberlik çağrısı yaptım,  ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günleri hoşgörü ve dayanışmayla aşabileceğimizi anlattım, artık gerçekleri çarpıtarak ve olmayan şeyleri olmuş gibi göstererek çamur atma siyasetinin bitirilmesi gerektiğini defalarca söyledim” dedi.
 
Üzülerek görmekteyiz ki yaklaşık iki yıldır AKP’nin ilimiz siyasi temsilcilerinin ve yetkili konumda olanlarının ısrarla sürdüğü insanları ayrıştıran, kışkırtan, ortamı geren söylemlerini ve bu algı yönetimini bitirmeye hiç niyetleri yok sözlerini kullanan Güler sözlerini şu şekilde sürdürdü:” Başkanımız defalarca kendisine yöneltilen haksız suçlamalara karşı açıklamalar yaptı, Çanakkale halkı neyin ne olduğunu çok iyi anladı. Fakat AKP yöneticilerince tüm bunlar görmezden gelinerek, eski asılsız konular tekrar tekrar gündeme getiriliyor. Bizim tüm olumlu mesajlarımız maalesef bir karşılık görmüyor.  O zaman daha öncede söylediğim gibi aynayı onların yüzüne tutmak ve gerçeklerle yüzleşmelerini sağlamaktan başka çaremiz kalmıyor. Belki böylelikle “çamur at izi kalsın siyasetinden” vazgeçerler .
 
Hatalarınızı gözden kaçırabilmek için de muhalefete karşı aslı astarı olmayan haksız suçlamalar yönelterek dikkatleri başka yönlere çekmeye çalışıyorsunuz. Bu sebeple yaklaşık iki yıldır Çanakkale’de partimize ve özellikle Belediye başkanımız Ülgür Gökhan’a karşı haksız saldırılarla algı yönetimi yaratıp kendi kusurlarınızı örtmeye çalışıyorsunuz. Ancak dediğim gibi Çanakkale'nin aydın, bilgili, vicdanlı ve aklıselim halkı sizin bu boş çabalarınızı çok iyi görüyor. Her seçimde doğrudan, dürüstten, barıştan, özgürlükten yana tercihini kullanıyor. Son seçimde de merkezde yaklaşık  %55 oyla tercihini yine Cumhuriyet Halk Partisinden ve onun adayından yana koyarak size en iyi cevabı halkımız veriyor,   vermeye de devam edecektir”
 


Kaynak: Haber Merkezi