Cumhuriyet Halk Parti Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Ayvacık İmam Hatip Lisesinde görevli bir öğretmenin kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla tutuklanmasının ardından TBMM’de bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
 
CHP Çanakkale Milletvekili Erkek:” Çanakkale Ayvacık'tan gelen bir haber ile tüm Türkiye derinden sarsıldı. Ayvacık İmam Hatip Ortaokulu'nda görevli Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni bir kişinin, kız öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanması son günlerde yaşadığımız kötü olaylara bir yenisini daha ekledi” dedi.
 
Geçtiğimiz günlerde geçekleştirdiğimiz bir basın açıklamasında son on yılda çocukların cinsel istismarındaki artışın yaklaşık %700 olduğunu belirtmiştik ifadelerini kullanan Erkek:” Maalesef, ahlak çöküntüsü ve sosyal erozyon hız kesmeden devam ediyor. Peki, bununla yeterince mücadele ediliyor mu? Hayır! Bu "hayır", yaşadıklarımızın sonucudur” şeklinde konuştu.
 
Daha birkaç gün önce 370 derneğin faaliyetlerinin durdurulması kararı kapsamında, çocukların sömürülmesine karşı mücadelesiyle bilinen, Karaman'da çocuklara tecavüz edilmesi olayının üzerine de giden bir çocuk derneği neden kapatıldı? Sorusunu yönelten Erkek:” Karaman İmam Hatip Okulu, İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KAİMDER) ve Ensar Vakfı’na bağlı evlerde gerçekleştiği Savcılık iddianamesinde belirtilen çocuk tecavüzlerinin üzerine ne kadar gidildi? Çocukların daha iyi koşullarda yaşaması için topyekun bir çalışma yapılıyor mu? Cezalarda caydırıcılık etkisi doğuran düzenlemeler gerçekleştiriliyor mu? Yaşanan bu çöküntünün altındaki sosyoekonomik gerçeklikler ortaya çıkarılıp, bunlara karşı önlem alınıyor mu? Eğitim sisteminin, iktidarın istediği yönde kişi yetiştirmenin değil de bilime inanmış, sorgulayan nesiller yetiştirmesi amacına sahip olduğunu kim söyleyebilir? Geleceğimizi karanlığa gömen sosyal erozyon ile mücadele etmeyen siyasal iktidar, çocuklarımızı nasıl koruyabilir?
 
İsmi güzellikler, barış ve kardeşlikle anılan Çanakkale'mizde yaşanan bu acı olay, umarım bir an önce netliğe kavuşur ve sorumluluğu olanlar hak ettikleri cezayı; "indirimsiz, iyi halsiz" biçimde alırlar” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi