Gökçeada'nın İYİ Parti'li Belediye Başkanı Çetin, Ak adalılara göre; 'Kaş Yapar İken,  Göz Çıkardı.'
Geleştirdikleri projelerine, AK Parti Gurup başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Turan' dan destek isteyen  Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin,  Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu'nun adını zikretmeyip, adeta  es geçti. Bu duruma, Gökçeadalı AK Partililer tepki gösterdi.
ATA SÖZLÜ HATIRLATMA..
İktidar partiye gönül vermiş adalılar, tepkilerinin nedenlerini bir ata sözünü hatırlatarak dile getirdi;
"Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Bu ata sözümüzü sayın başkan unutmuş olmalı. AK pati'nin Çanakkale'de iki milletvekili var" şeklinde sözlerle, Belediyebaşkanı Ünal Çetin'e, İktidar partinin Çanakkale'deki vekil sayısını anımsattı.
 --------------------------------------
ÇETİN' İN AKLINA GELMEYENİ, AK ADALILAR HATIRLATTI:
"İKİ VEKİL BİR OLUR, DAHA GÜÇLÜ DESTEK OLUR"
-----------------------------------------
Gökçeada'nın İYİ Parti'li Belediye Başkanı, Ak adalılara göre; 'kaş yapar iken, adeta göz çıkardı.'
Belediye olarak geleştirdikleri projelerine, AK Parti Gurup başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Turan' dan destek isteyen  Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin,  Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu'nun adını zikretmeyip, adeta  es geçti. Bu duruma, Gökçeadalı AK Partililerden tepki gecikmedi.
ATA SÖZLÜ HATIRLATMA..
İktidar partiye gönül vermiş adalılar, tepkilerinin nedenlerini bir ata sözünü hatırlatarak açtı.
AK adalılar;"Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Bu ata sözümüzü sayın başkan unutmuş olmalı. AK pati'nin Çanakkale'de iki milletvekili var" şeklinde sözlerle, Belediyebaşkanı Ünal Çetin'e, İktidar partinin Çanakkale'deki vekil sayısını anımsattı.
YARIMI DA TAMI DA ÇARE ARAYIŞINDA
Gelibolu'da  Yarımada’ lı , Gökçeada'da ise tam Adalı,  Ulaşım sorunlarına çare üretmek üzere günlerdir porje üzerine proje geliştiriyordu.
ÖNCE ECEABAT, ŞİMDİ GÖKÇEADA..Proje geliştiren İyi Partili Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli gibi, Gökçeada’nın İyi Partili Belediye Başkanı Ünal Çetin’ de, sözü;  “Biz taşarız…” a getirip, çareyi adaya özel gemi alıp, yeni bir hat açmada  buldu.
GESTAŞ' ın Yeni yıl ile birlikte başlayan zam sağanağı.,Çakakale'de ve adalılarda  tepkinin adı oldu.
GESTAŞ’ ın, kısa süre önce de tarifeli seferlerdeki değişiklik kararına da büyük tepki gelmişti.
Yarımada ve Adalılar duruma ateş püskürmüş, alına bilgiye göre GESTAŞ Genel Müdürünü arayıp,   tarifeli sefer saati değişikliğine gösterilen tepkileri hatırlatarak, uygulamaya son vreilmesini isteyen isim, Milletvekili Jülide İskenderoğlu olmuştu. 
Tarife değişikliği ile, Eceabat - Çanakkale ve Kilitbahir - Çanakkale feribot seferi sayısı hem azalmış, hem de sefer saati aralığı hayli açık olduğundan, vatandaşlar bir süre mağduriyet yaşamıştı.
“ÇÖZERSE, PROJE İNSANI TURAN ÇÖZER !…”
Belediye olarak, ada ulaşımını sağlamak üzere proje geliştirdiklerin bilgisni, kamuoyu ile paylayşan bir diğer isim Gökçeada Belediye başkanı Çetin olmuş, Çetin, belyediyeninresmi interne sitesindeN,
“PROJEYİTURAN’A SUNACAĞIZ, DESTEK İSTEYECEĞİZ…” vurgusu lie bir çağrıya imza atmıştı.
Çağrsıında, sadece Miletvekili Turan' ın adını kullanan, Milletvekili İskenderoğlu'nu es geçen Başkan çetin'e, AK adalılar da sessiz kalmayıp, ata sözlü hatırlatmaları ile çarpıcı göndermede bulundu.
Gökçeada’dan gelen çarı ne idi..?
İyi Partili Başkan Çetin, sözüç; ÇÖZERSE, PROJE İNSANI TURAN ÇÖZER.. demeye getirmiş.
Projenin son şeklini aldığını, bu andan itibaren Çanakkale Milletvekili AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan destek bekleyeceklerine dikkat çekmişti.
Gökçeada belediye başkanı Çetin; “Projemizi, AK Parti kurmayı ve Çanakkale Milletvekili sayınTuran’ a sunacağız.
Proje insanı olan ve her türlü projeye destek veren Grup Başkanvekili Turan’ın da desteği ile bu işi birlikte başaracağımızdan eminiz.” ifadelerini kullanmıştı.
Erdem  Sürek