Belediye Meclis Üyesi Gökhan Demirkol’ un MHP Grubu ile ilişkisi kesilirken, MHP'li Belediye Meclis Üyesi Yahya Bulan da kesin ihraç talebi ile İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

MHP Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “MHP çatısı altında bulunup, içimizden birisiymiş gibi görünerek, zillete açık veya kapalı şekilde, oy devşirmeye kalkılmasına müsamaha göstermemiz beklenemez. Partimizin misyonuna ve duruşuna zarar getirmeye, şahsi yalpalarına konu etmeye kalkan kim olursa olsun, cevabı peşinen verilecek, gereği yapılacaktır. Biga İlçemizde teşkilatımızın temsilcisi MHP ilçe başkanımız ve yönetim kurulumuzdur, bütün hususlarda da açık ve kesin olarak yetkilidirler. Yaşanan süreci en başından itibaren takip ederek, gerekli hamleleri istişare ile gerçekleştirmişlerdir.  Sürecin hiçbir detayından haberi olmayan mecralar, yetmez akıllarını kendilerine saklamalı, hadlerini bilmelidirler. MHP Biga İlçe Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz, Cumhur İttifakı Biga Belediyemizin daha güçlü ve faydalı olabilmesi için, göreve geldikleri andan itibaren samimi yaklaşımları ile sağlam ve düzgün işler yapmayı görev edinmişlerdir. Dönemlerinde yaşanan hususları da yakinen takip etmişler ve etmektedirler.

Gelinen son aşamada; partimiz belediye meclis üyeleri ile ilgili gerçekleşen bir takım olaylar üzerine, yönetimlerimiz ile yapılan istişareler ve genel merkezimiz ile kurulan temaslar ile genel merkezimizin talimatları neticesinde:  Partimize üyeliği bulunmayan, Belediye Meclis Üyesi Gökhan Demirkol’ un Milliyetçi Hareket Partimiz Grubu ile ilişkisi kalmamış, Belediye Meclis Üyesi Yahya Bulan da kesin ihraç talebi ile MHP İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir.”