Başkent Ankara'da, üst düzey ziyaretlerde bulunan isimler, "Aktif politikadayız" mesajını sosyal medyadan paylaştı. 
Ana muhalafet CHP' nin Çanakkaleli kurmayı Genel başkan yardımcısı Av. Muharrem Erkek ile Başkent ziyaretlerine başlayan CHP' nin eski il Başkanı İsmet Güneşhan gibi, benzer ziyaretleri düzenleyen diğer bir isim, seçim dönemlerinde adı sık zikredilen Baro eski Başkanı Av. Bülent Şarlan oldu.
Siyasette seçim dönemlerinde adı hep dile  gelen, ancak Başkent ziyaretleri ile ilk kez; "Aktif siyasetteyim"  dercesine gündeme gelen Av. Şarlan, bir anda siyaset kulislerinde 'en' konuşulan  isme dönüştü.
----------------------------------------
PAYLAŞIMLARI ARDI ARDINA DÜŞTÜ,
KULİSLERDE  İKİ İSİM DİLE GELDİ
BİRİ GÜNEŞHAN, DİĞERİ  ŞARLAN...
------------------------------------------
Türkiye siyasetinde seçim atmosferi oluşmuş izlenimi yaratan ziyaretlere, Çanakkaleli  siyasetçiler imza attı.
Ne Genel, ne Yerel seçim takvimi henüz çıkmamış, sandık tarihi verilmemiş iken, Çanakkaleli siyasetçiler Genelbaşkan ve üst düzey yöneticilere  düzenledikleri ziyaretleri ile, siyaset kulileinin 'en' konuşulan isimlerine döndü.
Başkent Ankara'da, Çankakle rüzgarı estiren iki isim., Çanakkale siyaset kamuoyunun gündemine oturdu.
Ana mahalefet CHP 'nin Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayıp, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av Erinç Sağkan 'a uzanan ziyaretleri gerçekleştiren isimler,  bir anda Çanakkale siyasetin ana gündem maddesine dönüştü.
SİYASET KAMUOYUNUN,  EN ÇOK KONUŞTUĞU İSİMLERE DÖNÜŞTÜLER
'GÜNEŞHAN VE ŞARLAN' 
Seçim tarihi gelmeden, Çanakkale siyasetçileri adeta Başkent'te aktif politika startı verdi.
Başkent Ankara'da, üst düzey ziyaretlerde bulunan isimler, "Aktif politikadayız" mesajını sosyal medya haseplarından ardı ardına  paylaştı. 
Ana muhalafet CHP' nin Çanakkaleli kurmayı Genel başkan yardımcısı Av. Muharrem Erkek ile Başkent ziyaretlerine başlayan CHP nin eski il Başkanı İsmet Güneşhan gibi, benzer ziyaretlere CHP enel başkan lyardımcısı Av. Erkek ile başlayıp sürdüren diğer bir isim, seçim dönemlerinde adı sık zikredilen Baro eski Başkanı Av. Bülent Şarlan oldu.
Siyasette adı hep dile  gelen, ancak Başkent ziyaretleri ile ilk kez; "Aktif siyasetteyim"  dercesine gündeme gelen Av. Şarlan, bir anda siyaset kulislerinin 'en' konuşulan  ismine dönüştü.
İKİ İSİM İÇİN, TÜRLÜ SENARYOLAR
CHP eski il Başkanı İsmet Güneşhan ile, Baro eski Başkanı Av. Bülent Şarlan' ın başkent ziyaretleri üzerine, siyaset kamuoyunda türlü senaryolar üretildi.
Hem Güneşhan, hem de Şarlan' ın, Milletvekili ve Belediye Başkan adayı olarak aktif siyaset startı verdikleri görüşü, özellikle CHP tabanında dile getirilmeye başlandı. Bu gürüşün,  kulislerde ısrarla savunulana dönüştüğü  gözlendi.
Merkez sağ siyasetinde adı öne çıkan bazı Çanakkalelilere göre;  Baro eski Başkanı Av. Şarlan,  hem CHP hem de ittifak ortağı İYİ Parti tabanında  tereddütsüz kabul görecek bir isim.
Erdem Sürek