HERKESİN İÇİ YANDI, GÖZLERİ YAŞARDI,
CHP İL BAŞKANI, GÜLEREK POZ VERDİ
Orman ve yeşil sever Çanakkaleliler sesini yükseltti, çarpıcı bu soruya yanıt aradı;
 “Gerçek Kazdağları alev alev iken, bölgeye gidenlerin yüzünde bir garip tebessüm.. Buna Anlam vermedik., Bu neyin sevinci?”
-------------------------------
Çevre Tutkunları, Bu Pozu Sorguluyor
“KAZDAĞLARININ ETEĞİNDE, 100 HEKTAR KÜL OLDU
URAL, NEDEN BÖYLE POZ VERDİ ?”
-------------------------------
Kazadğları’ nın eteklerinde, 100 Hektarın Zarar Gördüğü Yangın 18 Saatte Kontrol Altına Alındı. Doğa sever ve çevrecilerin sorusu, Yangın mahallinde verilen o poza ilişkin geldi.
Bayramiç’ ten önceki gün yükselen alevler, Ormanlık alanlar gibi Türkiye’nin de içini kavurmuştu. 
Geçtiğimiz Cuma Günü, kış gününde çıkan orman yangını  ‘şok gelişme’ olarak değerlendirilmişti.
Bu şok, henüz atlatılmamış iken, yangın mahallinde gülümseyen yüz ifadesi ile verilen bir poz, Çanakkaleli Orman ve yeşil severler gibi, Çevre tutkunlarından da tepki topladı.

GÜLEREK POZA TEPKİ…
Bayramiç'in Dağoba ve Toluklar köyleri arasında geçtiğimiz Cuma günü saat 15.00 sıralarında başlayan yangın, tam 18 saat sonra kontrol altına alınabilmiş, 100 hektar orman alanı kül olmuştu.
Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra, İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir, Manisa ve Kırklareli gibi çevre illerden de takviye ekipler bölgede görev almıştı.
Alevlerin yuttuğu ormanlık alana gidip, Söndürme ekiplerini ziyaret eden pek çok siyasetçi gibi, Yangın mahalline giden bir isim de, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural oldu.
Ural’ ın söndürme ekipleri ile verdiği pozda, yüzünün gülüyor oluşu, verilen tepkinin nedenine dönüştü.
100 hektar orman alanı kül olmuş iken, Ural’ ın yüzünün gülüyor oluşuna anlam veremeyen çevre tutkunları; ““Gerçek Kazdağları alev alev iken, bölgeye gidenlerin yüzünde bir garip tebessüm.. Buna Anlam vermedik., Bu neyin sevinci?” diye sordu.
VİTAMİN Haber Merkezine ulaşan birçok Çanakkaleli; Bir maden şirketinin, Balaban’ da ki saha çalışmaları sırasında, ‘Kazdağları elden gidiyor, ağaçlar katlediliyor’  savı ile gerçekleşen eylemleri hatırlatıp;  “Yüreği Orman sevgisi dolu birçoğumuz da oradaydık.  Yangın mahallinde verilen  bu poza anlam veremedik.. 100 hektar Orman kül olmuş, başkanın  nasıl oluyor da, Yüzü gülüyor?” sorusuna yanıt aradı.
 
Erdem Sürek