"Türk dünyasında ata sözlerinin yeri apayrıdır." vurgusu yapan Başkan Naim Makas, İYİ Parti' li Uz'a,  yüksek oktandan çıkıştı, bir Ata sözünü anımsattı;
" 'Büyük lokma ye ama büyük söz konuşma',  diye nasihat etmiş atalarımız. "
Millet ittifakı tarafı Uz' un, attığı tweet'e tepki gösteren Makas;
"Daha dün, Avrupa'daki Türk seçmenimiz için Genel Merkez görevlendirmesiyle Almanya' da çalışmalarda bulunan Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent TURAN'a demediğini bırakmayan İP'in GİK üyesi Rıdvan Uz'a, partisi tarafından talihsiz bir şekilde Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı görevi verildi.
Rıdvan Uz, şimdi hangi yüzle gidip Yurtdışındaki seçmenden oy isteyecek merakla bekliyoruz." diyerek, yanıtı merak konusu çarpıcı bir soru yöneltti. 
GEÇEN SEÇİM'DEN BAHİSLE,
"VEKİLLİĞİ KAPTIRDIN !..".
AK Parti il başkanı Makas ayrıca; "Bu arada, İP Çanakkale'de yurt dışı oyları sebebiyle, vekilliği CHP'ye kaptırmıştı.  Millet ittifakına hayırlı uğurlu olsun diyelim" diyerek, manidar bir vurguya da imza attı.
-----------------------------------------
BU SÖZLERİ İLE,  MAKAS AÇTI
"BÜYÜK LOKMA YE, BÜYÜK KONUŞMA.."
-----------------------------------------
AK Parti İl başkanı Naim Makas, GİK üyeliğinden İYİ Parti 'nin 'Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı' görevine getirilen Rıdvan Uz'a,  yanıtı merak konusu soru yöneltti.
Millet ittifakı taraflarından, İYİ Parti'nin Çanakkaleli Genel başkan yardımcısı Uz' un attığı tweet'e, çarpıcı sözlerle karşılık geldi.
AK Parti İl Başkanı Naim Makas,'ip' diyerek kısalttığı,  İYİ Parti' nin kurmayı  Rıdvan Uz'a, bir Ata sözü hatırlatması yaptı. "Büyük lokma ye, büyük konuşma" çağrısı yaptı.
 Uz' un, hangi yüzle yurt dışı seçmenden partisi için oy isteyeceğini de sorgulayan Makas, manidar bir göndernme de bulundu.
"İP Çanakkale'de yurt dışı oyları sebebiyle, vekilliği CHP'ye kaptırmıştı. 
Millet ittifakına hayırlı uğurlu olsun diyelim."  diye de ekledi.
BU SÖZLER İLE, MAKAS AÇTI
AK Parti ii Bakanı Makas; "Türk dünyasında ata sözlerinin yeri apayrıdır." vurgusu yapıp,  İYİ Parti' li Uz'a,  yüksek oktandan çıkıştı.
" 'Büyük lokma ye ama büyük söz konuşma',  diye nasihat etmiş atalarımız." hatırlatmasında bulundu.
Millet ittifakı tarafı Uz' un, attığı tweet'e tepki gösteren Makas;
"Daha dün, Avrupa'daki Türk seçmenimiz için Geınel Merkez görevlendirmesiyle Almanya' da çalışmalarda bulunan Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent TURAN'a demediğini bırakmayan İP'in GİK üyesi Rıdvan Uz'a, partisi tarafından talihsiz bir şekilde Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı görevi verildi.
Rıdvan Uz, şimdi hangi yüzle gidip Yurtdışındaki seçmenden oy isteyecek merakla bekliyoruz." diyerek, yanıtı merak konusu çarpıcı bir soru yöneltti. 
GEÇEN SEÇİM'DEN BAHİSLE;
VEKİLLİĞİ KAPTIRDIN..."
AK Parti il başaknı Makas ayrıca, tarihe ilgniç bir not düştü. Geçen seçimden bahisle sözlerini sürdüren makas;
 "Bu arada, İP Çanakkale'de yurt dışı oyları sebebiyle, vekilliği CHP'ye kaptırmıştı.  Millet ittifakına hayırlı uğurlu olsun diyelim" diyerek, manidar bir vurguya da imza attı.
UZ NE DEMİŞTİ..?
AK parti kurmayı Turan' ın, Almanya ziyareti kasamında, esnaf ziyaretine dikat çeken İYİ Partili Uz, attığı tweet' inde, şu ifdaleri kullanmıştı;
"İYİ Parti oarak, memleketi karış karış gzeip, esnagımızla buluşur iken, AK parti Gurup başkanvkeili Bülent turan' ın, Almanya'da esnaf ziyareti yaptığnıı şaşırarak öğrendim.
Türkiye'de esnafı, suratına bakacak yüz bulamayanların, Almanya'da esnaf gezmesi yok olmuşluğun göstergesidir."
Erdem Sürek