1915 Çanakkale Köprüsü’nden ücretli geçişlerin başlamasının hemen ardından,  feribot için bekleyen araçların, alışa gelmiş uzun kuyruklar oluşturduğuna değinen vekil Ceylan;
“Tıpkı Et-Süt Kurumu Genel Müdürünün yaptığı gibi GESTAŞ ta kuyrukları bitirmek için zam mı yapacak?
Yetkililere sesleniyorum. Bu koşullarda feribotlara yapılacak zam kabul edilemez” dedi.
 
ZAM SÖYLENTİSİ, KULAKTAN KULAĞA
Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde hizmete alınan ‘1915 Çanakkale Köprüsü’nden ücretli geçişin başlaması sonrasında, ‘GESTAŞ zam yapacak’ söylentilerinin kulaktan kulağa yayıldığı günlerde, Ana muhalefet CHP’nin Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, çarpıcı ifadelerle duruma tepki gösterdi.
 
CHP’ li Milletvekili Özgür Ceylan; “Yetkililere sesleniyorum. Bu koşullarda feribotlara yapılacak zam kabul edilemez” şeklindeki sert çıkışa, Türkiye Büyük Milet Meclisi çatısı altında imza attı.
 
1915 Çanakkale Köprüsü’nden ücretsiz geçişlerin sona ermesinin ardından, feribot kuyrukların yeniden oluştuğunun altını çizen Milletvekili Ceylan;
Feribot geçiş ücretlerine zam yapılmaması çağrısında bulundu.
 
Deniz ulaşımında, Alternatifsiz adres GESTAŞ’ ın, feribot ücretlerine zam yapıp, yeni bir mağduriyet oluşturmamasını istedi. 
 
“DAHASINA GEREK YOK, EKONOMİK BUHRAN ORTADA… “
 
GESTAŞ yetkililerini uyaran Ceylan, lafı  “Dahasına gerek yok, ekonomik buhran zaten ortada” demeye getirdi. 
-------------------------------------------------
“EKONOMİK BUHRAN VAR” DEDİ, EKLEDİ;
 
“GESTAŞ VATANDAŞA,  ALTERNATİF OLMALI”
--------------------------------------------------
 
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Ekonomik buhran var iken dahasının yaşanmaması gerektiğini savundu.. Kamuoyunda, Zam yapacağı beklentisi oluşan GESTAŞ’ ın, Deniz ulaşımında Vatandaş için, alternatif adres olmasını istedi.
 
Ana muhalefet partili milletvekili Özgür Ceylan, TBMM’de yaptığı açıklamada hizmete açılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nden ücretsiz geçişlerin sona ermesinin ardından feribot kuyrukların yeniden oluştuğuna dikkat çekti.
 
Feribot geçiş ücretlerine zam yapılmaması konusunda yetkililere çağrıda bulundu.
CHP Çanakkale milletvekili Özgür Ceylan TBMM’de yaptığı açıklamada, 1915 Çanakkale Köprüsü’nden geçiş ücretlerinin resmi olarak belli olduğunu, bu ücretlerin otomobil 200 lira, minibüs 250 lira, otobüs 450 lira, kamyon 500 lira ve tır için ise 950 lira olarak açıklandığını anımsattı.
 
CHP’ li vekil Ceylan, Gelibolu – Lapseki arasında araba vapuru geçiş ücretlerinin ise otomobiller için 95 lira, minibüs 107, otobüs 310, kamyon 160 ve tır için 265 lira olduğuna dikkat çekip,
“Bunlardan farklı olarak tek alternatifi feribot olan yayaların geçiş ücreti 6,5, öğrencilerimizin geçiş ücreti ise bir buçuk liradır. Aradaki fark ekonomik buhran koşullarında yabana atılır gibi değil”  dedi.
 
DİLDEN DİLE, ZAM SÖYLENTİSİ
 
CHP’li vekil Ceylan, GESTAŞ’ ın köprü geçişlerini gerekçe göstererek ücret tarifesine zam yapacağı, mülkiyetine aldığı 8 eski gemi dolayısıyla zarar ettiği söylentilerini, adeta bilinçli şekilde dolaşıma soktuğunu ileri sürdü.
 
Ceylan; “Köprü açılışı sonrası yayaları yok sayan tarife değişiklikleri de ciddi tepki almıştı. Köprünün açılış tarihi dahi biliniyorken ortaya çıkan bu durum bir yönetim zafiyetinin sonucu değilse nedir?” diye de sordu.
 
ET SÜT KURUMU BENZETMESİ
1915 Çanakkale Köprüsü’nden ücretli geçişlerin başlamasının hemen ardından,  feribot için bekleyen araçların, alışa gelmiş uzun kuyruklar oluşturduğuna değinen vekil Ceylan;
“Tıpkı Et-Süt Kurumu Genel Müdürünün yaptığı gibi GESTAŞ ta kuyrukları bitirmek için zam mı yapacak? Yetkililere sesleniyorum. Bu koşullarda feribotlara yapılacak zam kabul edilemez” ifadesini kullandı.

Cuma Deren