Osman Korfmann ile birlikte Troya Hikayesine en başından şahitlik eden ve her yönüyle Troyayı bilen ‘Son Troyalı ‘ lakaplı Troya Kazıları Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, yabancıların da bu hikayeye tanıklık edebilmesi ve Troya’yı yakından tanıması için kaleme aldığı ‘Homeros’un Coğrafyasına Seyahat: Troya’ kitabının tanıtımı gerçekleştirildi.
Antik Çağda yaşamış İyonyalı Ozan Homeros’un İlyada ve Odessa destanlarında geçen Troya’yı bulmak için yüz yıllar boyunca arkeologlar ve tarihçiler araştırma yaptı.  Binlerce seyyah, arkeolog, tarihçi  bu gizemli kenti bulmak ve araştırmak üzere  Anadolu’nun  Pek çok yerinde  araştırma gerçekleştirdiler. Afrika ve Yakın Doğuda sürdürdüğü arkeoloji çalışmalarının ardından 1970’te Türkiye’de kazılarını sürdürme kararı alan ve bir çok tarihi kalıntıyı gün yüzüne çıkan Osman Korfmann’ın  1986’da Troya Kazılarını yönetmeye Başlaması ile kazı ekibine giren Prof. Dr. Rüstem Aslan, o günden bu yana, Troya ile ilgili pek çok çalışma gerçekleştirdi.  Kazı Başkanlığını da yürüten Rüstem Arslan,  Homeros’un Troyasını tüm yönü ile ele aldığı bir kitaba daha imza attı.
Troya’yı hem ülkede hem de  dünyada tanıtmak için  pek  çok eser üreten, konferanslar, söyleşiler gerçekleştiren ‘Son Troyalı’ lakaplı  Prof. Dr. Rüstem Aslan, Troyanın izini süren seyyahlar başta olmak üzere Troya ile ilgili yapılan tüm çalışmalarının yer aldığı ‘Homeros’un Coğrafyasına Seyahat’ kitabını çıkardı. Yabancılara da hitap eden ve Troya’nın her detayının yer aldığı eserini  düzenlenen programla tanıttı. yazımında daha önce araştırmacıların kolaylıkla erişemeyeceği çok sayıda birincil kaynak materyalden yararlanılan, öğretim üyesinden, lise öğrencisine kadar herkes tarafından kolaylıkla okunabilecek bir referans kitabı olacak şekilde yazılan , antik Troya'dan günümüze kadar kent ve bölge hakkında yazılanlar, çizilenler, gözlemlenenler ve algılanan önemli belgelerin doğru ve eksiksiz bir biçimde anlatıldığı ‘Homeros’un Coğrafyasına Seyahat: Troya’ kitabının tanıtımına da yoğun ilgi vardı.
Kitabın tanıtım toplantısına Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Baro Başkanı Av. Soner Aydın, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Nilgün Cura Gökser, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Ümit Cihan Müşterioğlu, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize AKINCI ve davetliler katıldı. Yapılan açılış konuşmasının ardından, Homeros’un destanlarında bahsettiği Troya kentini bulmak ve araştırmak için yola çıkan seyyahların izlenimlerinin, doğru ve eksiksiz bir biçimde anlatıldığı ‘Homeros’un Coğrafyasına Seyahat: Troya’ kitabını yazarı  Troya Kazıları Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan tarafından bir konuşma gerçekleştirildi.  Uluslararası birçok kütüphane, arşiv ve seyyahların gözlemlerini tek tek incelediğini belirten Troya Kazıları Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, “Yaklaşık 4 yıllık bir çalışma sonrasında bitirdiğimiz Çanakkale bölgesindeki Troya ile ilgili bu kitabı özellikle İngilizce olarak hazırladık. Daha sonraki süreçte Türkçesini de yayınlayacağız. Bunun amacı; Çanakkale'nin Troya'nın ve Troya Müzesi'nin uluslararası alanda bilinilirliğini arttırma istemiyle yapılmıştır. Bu kitabın içeriğinde son bin yılda Çanakkale Boğazı'ndan geçen, Troya'yı ziyaret eden, araştıran gezginlerin izlenimleri yer alıyor. Aynı zamanda burada kazı yapmış arkeologların yaptığı sonuçları da buluşturduk. Bunların arasında özellikle 1988'den ölümü 2005'e kadar Troya'da kazı yapan Manfred Korfmann hocanın, ‘Troya bir Anadolu'dur' sözünü üst başlık olarak vurguladık. Kitabın özü bu diyebiliriz”  dedi.
Yapılan açılış konuşmasının ardından Troya Kazıları Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan,  kitabının tanıtımını gerçekleştirdi. Tanıtım Lansmanına katılan misafirlere kitap ile ilgili bilgi verdi.
 
Cuma Deren