8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısı ile Gelibolu Akademi Kültür Koleji Öğretmenleri ‘Biz Kimiz’ tiyatrosu hazırladı. Dünya Kadınlar gününe özel yapılan tiyatroda kadınların karşılaştığı zorluklar ve sorunlar  sanatsal bir şekilde izleyicilere aktarıldı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Gelibolu İlçe  Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde Özel Gelibolu Akademi Kültür Koleji öğretmenleri tarafından kadınların sorunları ve yaşadığı zorlukları anlatan bir tiyatro gösterimi gerçekleştirdi. Kadın öğretmenlerin sahne aldığı ‘Biz Kimiz’ Tiyatro etkinliği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.   Gerçekleştirilen Tiyatro Gösterimine  Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı ve Eşi Fendiye Büşra Abacı, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, tiyatro severler ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Belediye  Başkanı Mustafa Öacar, gösteri öncesinde salondaki kadınlara karanfil takdim ederek günlerini kutladı.
Gelibolu İlçe  Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde Özel Gelibolu Akademi Kültür Koleji öğretmenleri  tarafından hazırlanan ‘Biz Kimiz’ tiyatrosu ile Kadınların yaşadığı zorluklar, yaşam mücadeleleri ve  sınıfsal eşitsizliğe bir kez daha dikkat çekildi. Tiyatroda en vurgu yapan yer ise ülkemizdeki bölgelere göre kadın ayrımcılığı ve zorlu yaşam mücadelesinin ele alındığı sahneler oldu.  Ayakta alkışlanan öğretmenlere gösteri sonrası Kaymakam ve Belediye Başkanı tarafından çiçekler takdim edildi.
 
Burcu Erdal