Homeros’un İlyada destanında geçen Troya Efsanesinin başladığı İda Dağının güzelliklerini Turizme kazandırılması için Bayramiç Kaymakamlığı Proje ekibi tarafından yapılan  ‘Herşeyin Başladığı Yer, Truva İda Dağı’ Projesi hazırlanmıştı.

Hazırlanan projenin detayları ise  geçtiğimiz gün proje ekibi tarafından Kaymakam Alper Taş’a sunulmuştu. Projenin simgesi olan ve İda Dağının temsili olan ‘Altın Elma’nın  örnekleri de yapıldı. Paris’in Altın Elmasının örnekleri  İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından Kaymakam Alper Taş’a Sunuldu.
Kazdağları olarak bilinen Troya efsanesindeki adı ile İda Dağı, tarihten bu yana her dönemde tarımın ve güzelliklerin bulunduğu yer olmuştur. Homeros’un dünyaya mal olmuş destanında geçen Troya hikayesinin başladığı yer olan İda Dağlarındaki doğal ve tarihi güzellikleri turizme kazandırmak için Bayramiç Kaymakamlığı tarafından da çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Efsanede geçen  ‘Altın Elma’’nın güzeller tarafından paylaşılamadığı mekan olan İda dağlarının turizme kazandırılması için hazırlanan projenin bir parçası olan ‘Altın Elma’nın örnekleri yapıldı.

Paris'in Altın Elmasının Örnekleri Yapıldı
Truva Efsanesine göre İda dağında gerçekleştiği anlatılan ve üzerinde ‘En Güzele’ yazan Anlaşmazlık Elmasının örnekleri, Bayramiç  İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılarak Kaymakam Alper Taş'a sunuldu. ‘Herşeyin Başladığı Yer, Truva İda Dağı’ Projesi  çerçevesinde turistlere yönelik hediyelik eşya olarak üretim yapılması planlanıyor.  Yapılan altın elma ile İlçedeki kadınların gelir elde etmesi de planlanarak istihdamın da sağlanması planlanıyor.


İsmail Şen