Sağlık Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan ‘Hastanelerde Manevi Destek ve Rehberlik’ protokolü kapsamında Uzmanlar tarafından verilen Hasta İletişimi eğitimi gören Çanakkale İl Müftülüğü personeli  Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ve ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde hastaları  ve sağlık çalışanlarını ziyaret ederek moral oluyor.  

Sağlık Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan ‘Hastanelerde Manevi Destek ve Rehberlik’ protokolü kapsamında Çanakkale İl Müftülüğüne bağlı ekipler Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi hastanesinde hastalarla bir araya gelerek moral oldular.  Sağlık Bakanlığı uzmanlarınca hasta iletişimi, psikolojisi, dini danışmanlık ve manevi destek vb. konularda verilen eğitime tabi tutulan İl Müftülüğü  din görevlileri hastanelerde  çnce sağlık çalışanlar ardından hastaları ziyaret ettiler.

İl Müftülüğü görevlileri hastalarla sohbet ederek hem dua ettiler hem de hastalara moral verdiler.  Konu ile ilgili Çanakkale İl Müftülüğünden yapılan açıklamada “Görevlilerimiz haftanın ilk dört günü hastanede hastalara, hasta yakınlarına ve hastane personeliyle yüz yüze görüşmeler yaparken, hastane dışında evde bakım gören hasta ve onların yakınlarını ziyaret ederek manevi destek veriyor. Ayrıca program kapsamında görevlilerimiz tarafından toplu görüşmelerle de hasta ve hasta yakınlarına hizmet veriliyor” ifadelerine yer verildi.

Haber Merkezi