Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şener, bir araştırmadan bahsetti, ılımlı sözler etti.
"METFORMİN TEDAVİSİ GÖRENDE,VİRÜS AZ ÖLÜMCÜL....!"
Şener' in sözleri, kamoyundan yüz gülümseten yorum aldı;
"COVİD, ŞEKER SEVMİYOR..."
Katıldığı 9. Buhester Kongresi'nden ses veren, pandeminin başından buyana kamuoyu bilgilendirmeleri ile salgına karşı koruyucu yöntemleri vatandaşlara ileten Bilim Kurulu üyesi  Prof. Dr. Alper Şener, Tip 2 diabet hastalarında ağırlıklı kullanılan tedavi yönteminden  söz etti.
Iımlı ifadeler kullandığı cümlesini; "Çanakkale' ye selamlar" diyerek tamamladı.
ARTIŞ HIZI, KONSEYİ DE ETKİLEDİ..
Covid-19 vaka sayısında ülke genelinde yükselişe geçen illerin başında yer alan Çanakkale' de, çalışanları pozitif çıkan Kent Konseyi Başkanlık ofisi'nin,  14 gün süre ile karantinaya girdiği öğrenildi.
------------------------------------
KONGREDE, AŞI VURGUSU...
------------------------------------
Ölümcül salgın Covid-19'a ilişkin bilgilendirmeleri ile Çanakkaleliler gibi, Türkiye'nin  adını ezber ettiği Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener, çarpıcı bir tespite dikkat çekti.
Katıldığı 9. Buhester Kongresi'nden ses veren, pandeminin başından buyana kamuoyu bilgilendirmeleri ile salgına karşı koruyucu yöntemleri vatandaşlara ileten Bilim Kurulu üyesi  Prof. Dr. Alper Şener, Tip 2 diabet hastalarında ağırlıklı kullanılan tedavi yönteminden  söz eder iken, virüsün ölümcül etkisinin bu hastalığın tedavisinde kullanılan ilaca bağlı az ölümcül seyrettiğinin belirlendiğine dikkat çekti.
Yapılan bir araştırma sonucundan söz edip, sonuca ilişkin de ılımlı sözler eden Prof. Dr. Şener, kongrenin düzenlendiği şehirden Çanakkale' ye selam göndermeyi de ihmal etmedi.
Pandemi'nin başladığı süreçte ÇOMÜ' de görevli olan Prof. Dr. Şener 6, daha sonrra İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesi'nde göreve başlamıştı.
Salgına karşı alınacak etkili önlemleri, yaptığı sosyal medya paylaşımları ve katıldığı canlı TV programlarında ısrarla dile getiren, adı da kamuoyunca adeta ezber edilen, Bilim Kurulu üyesi de olan Prof. Dr. Şener, katıldığı kongrede ulaştığı bilimsel verileri sosyal medyadan paylaştı.
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şener; "Geriye dönükte olsa… Metformin kullananlarda covid 19 daha az mortal seyretmiş… ki bunlar genelde kilolu bireyler…
Çanakkale’ye selamlar…" ifadesini kullandı.
Her fırsatta, aşı'nın önemine değinen Prof. Dr. Şener, katıldığı Kongrede manidar sözler eti.
"Covid 19 ve bitmeyen AŞI hikayesi…" diyerek, aşı katşıtlığını körükleyenlere laf dokundurdu.
Cuma Deren