Çocukluğunun bir kısmının Bayramiç ilçesinde geçen Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı ‘Akif Belgeseli’ Bozcaada’da  gösterimi yapıldı.

Bayramiç ilçesinde, doğduğu ve çocukluğunun bir bölümünün geçtiği evi müzeye dönüştürülen İstiklal Marşı'nın yazarı, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un, çocukluk yılları ile hayatından kesitlerin anlatıldığı ‘Akif’ Belgeseli vatandaşlarla buluşmaya  devam ediyor.  Nihal Ağırbaş’ın yönetmenliğini yaptığı, Senaryosunun ise Ömer  Erbil’in yaptığı ‘Akif Belgeseli’nin  galası geçtiğimiz yıl yapılmıştı. Bu yıl da İstiklal Marşının Kabulünün 100. Yılı dolayısı ile geçtiğimiz aylarda Türkiye Büyük Millet  Meclisinde  gösterimi yapılmıştı.  
İstiklal Marşının Kabulünün 100. Yılı kapsamında  gerçekleştirilen ‘Akif Belgeseli’ gösterimler kapsamında Bozcaada Kaymakamlığının ev sahipliğinde, belgesel adada yeniden gösterime girdi.  Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen, Mehmet Akif Ersoy’un  Bayramiç’teki çocukluk yıllarının ve hayatının belgeleriyle anlatıldığı ‘Akif Belgeseli’ gösterimine  Bozcaada  Kaymakamı Bahar Kaya Çelik, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Milli Şairin Çanakkale’den de bazı kesitlerin yer aldığı belgeseli büyük beğeni topladı.

Şerife Erdem