Ayvacık İlçesinde bir yandan kalorifer kazanlarına bakarak bir yandan da ilçede hayvancılık yapan Mustafa Yıldırım, son yıllarda artan yem fiyatlarından dolayı artık koyunlarına ağılda bakmak yerine  arazide bakmaya başladı. Ancak, sürünün kabusu haline gelen başı boş köpekler Mustafa Yıldırım’ın 7 gebe koyununu telef etti. Daha önce evcil olan ancak sahipleri tarafından bakılmadığı için özellikle İstanbul’dan gelen kişilerin Ayvacık girişine bıraktığı köpeklerin saldırganlaştığını belirterek isyan eden Yıldırım, yetkililere seslenerek bu başıboşluğa son verilmesini istedi.

Ayvacık İlçesinde evini geçindirmek için bir yandan İlçede kalorifer kazanlarına bakan, bir yandan ise  hayvancılık yapan Mustafa Yıldırım’a ait Cemaller köyündeki koyun sürüsüne başı boş köpekler dadandı.  Pazar akşamı tel örgülerle çevrili arazide koyunlarını bırakan Yıldırım, sabah üzücü manzara ile karşılaştı. Gece saatlerinde  Mustafa Yıldırım’a ait koyun sürüsüne saldıran başı boş köpekler kaçamayan 7 gebe koyunu telef etti.  Yaşanan üzücü olayla ilgili isyan eden  Mustafa Yıldırım “Pazar akşamı koyunları başka bir araziden buraya  emniyetli diye getirdim ve tel örgülerle çevrili alana kapattım.  Ben Ayvacık Merkezde Kalorifer de yaptığım için hayvanlarımızın bulunduğu alana  komşularımız önceden geliyor.  Hayvancılıkla geçimimi sağladığım için de zor durumdayım.  Hayvanlara da bakmak artık zorlaştı. Yem fiyatları aldı başını gidiyor.  Yem satın alamadığım için doğadaki yeşillikten faydalanmak için koyunlarımı buraya getirdim.  Tel örgü ile çevirili araziye girmiş başı boş köpekler ve hayvanlarım kaçamamış.  Hayvanlarımın hepsi gebe ve doğuma başlamışlardı.  7 tane gebe hayvanım telef oldu ama üç tane de kayıp var.  Bizden önce araziye gelenler koyunlara saldıran köpekleri gören olmuş” dedi.

Evde Beslemedikleri Hayvanları Ayvacık’a Bırakanlara Sitem Etti
Bakamadıkları köpeklerini, İstanbul ve Civar kentlerden getirip Ayvacık girişinde bırakanlara isyan eden ve bu duruma çözüm bulabilmek için yetkililere seslenen Mustafa Yıldırım “  İstanbul başta olmak üzere  Çanakkale’deki hayvan sever arkadaşlarımıza sesleniyorum.  Evlerinde baktığı köpekleri sön dönemlerde istemeyen kişiler Ayvacık’ın girişine bırakıyor hayvanları.  Çıksınlar bu hayvanları başı boş bırakan kişiler görsün vaziyetimi. Ayvacık’ta beş kazan yakıyorum evimi idare edeceğim diye. Artık yeter evinde hayvanına bakan kişiler elbette gezdirsin ama  artık bu hayvanların buraya bırakılmasını istemiyoruz. Buradan da yetkililere sesleniyorum” dedi.
 
Şerife Erdem