Tamamlandığında mimarisi ve estetiğiyle ilçeye yakışır bir hükümet konağı olacak, Çan Hükümet Konağı Hızla Tamamlanıyor. İnşaatın devam ettiği hükümet konağını ziyaret eden çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Geçtiğimiz yıl Çan İlçesi Eski Hükümet ve Emniyet Müdürlüğü binalarının yıkım ihalesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılarak yıkılmıştı. Yıkılan binaların yerine Çan İlçesinde dev hizmet verecek bir kampüsün kurulması için ihaleye gidilmişti. Yeni yapılan  hizmet binasında  toplam 6500 m2 alana sahip. 5000 m2'si Hükümet Konağı, 1500 m2'si ise Emniyet Müdürlüğü olarak kullanılacak şekilde ihalesi yapıldı. Projeyle ilgili mimari, statik, elektrik, mekanik, zemin etüt projeleri ve yaklaşık maliyet yetkililer tarafından hazırlanarak İçişleri Bakanlığına geçtiğimiz yıl sunuldu. Hazırlanan projeler İçişleri Bakanlığı tarafından incelenerek onaylandı. 3 milyon TL'yi aşkın ödenek de çıkartılan hükümet konağı için yapılan çalışmalarda yavaş yavaş sona yaklaşılıyor.

Temeli atılan Hükümet Konağında yapılan hummalı çalışma sonucunda, konağın inşaat kısmı birme noktasına getirildi. İnşaatın hızla tamamlandığı yeni hükümet konağında incelemelerde bulunan Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, inşaatta incelemelerde bulundu. Çan Kaymakamı  Mustafa Gürdal ve İnşaat Mühendisi Cem Küçük ile birlikte  Çan Hükümet Konağı inşaatını gezerek, şantiyedeki görevlilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. İnşaatın bir an önce bitirilip  Çan halkının hizmetine sunulması temennisinde bulunan Kaymakam Gürdal, binanın tamamlandığında mimarisi ve estetiğiyle ilçeye yakışır bir hükümet konağı olacağının söyledi.
 
Şerife Erdem