CHP Çanakkale il Başkanlığı'nın, hakkında 'Görevden Alma' kararı verdiği Lapseki ilçe Başkanı, önceki gün toplanan MYK' nın konusu oldu.
Lapseki ilçe Başkanı hakkında Çanakkale İl Başkanlığı' nca alınan kararı görüşen CHP MYK' sı, 16 üyenin oy birliği ile Başkan Genç için: "GÖDEVE DEVAM' dedi.
Lapseki ilçe Başkanı Yaşar Şaban Genç'i önceki hafta görevden alınmış, Başkan Genç resmi itirazını Parti Merkezine yapmış, bu arada bir usulsüzlük de ortaya çıkmıştı.
Alınan bilgiye göre CHP Çanakkale il Başkanlığı, kararını gereken zaman dilimi içinde Genel Merkeze bildirmemiş, üç gün içinde CHP Genel Merkezine bildirilmesi gereken o karar, geçen Çarşamba günü Başkent'e ulaştırılmıştı.
Bu durum partililer arasında; “Görevden Alma, Arapsaçı” diye yorumlanmıştı. 
‘GÖREVDEN ALMA’ kararı, CHP Genel Merkezinin konudan habersizliği nedeniyle, bir önceki MYK ' da görüşülmediği için, İlçe Başkanı Genç görevine devam etmişti.
------------------------------------  
İL KARARINA, GENEL MERKEZ VETOSU
GENÇ İÇİN CHP MYK' SI, OY BİRLİĞİ ETTİ; 'GÖREVE DEVAM..' DEDİ.
-----------------------------------
CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, hakkında Görevden alma kararı çıkan Lapseki ilçe başkanı'nın durumunu görüştü. Alınan bilgiye göre 'Oy' birliği ile 'o' karar yok hükmünde sayıldı.
‘ARAPSAÇI’ NI MYK ÇÖZDÜ….
Çanakkale il örgütü gibi, Lapseki’ de de partililerin ‘Görevden alma, tam bir arapsaçı’ diyerek yorumladığı, Lapseki ilçe başkanı Yaşar Şaban Genç hakkında verilen ‘görevden alma’ kararı, günlerdir siyaset kamuoyunun tartışılan gündem maddesine dönüşmüştü.
Farklı ifadeler ilei yorumlanan o kararı, CHP MYK’ sı oy birilği edip, yok hükmünde saydı.
Önceki gün toplanan CHP MYK’ sı, Lapseki ilçe Başkanı hakkında CHP Çankakale il Başkanlığı’nca alınan kararı masaya yatırdı, 17 üye oy birilği ile Başkan Genç için; “Göreve devam’ kararı verdi.
GENÇ İTİRAZ ETTİ, GECİKME ORTAYA ÇIKTI..     
İl Örgütü, yasal süreci içinde Genel Merkeze Bilgi Vermedi.  Bu nedenle de, görevden alındı bilinen Başkan, Ankara’ ya göre ‘Başkan’, Çanakkale’ ye göre ‘Başkan değil’ çıkmıştı..
SÜREÇ NASIL İŞLEDİ… 
Hak, Hukuk, Adalet için, Başkan Genç harekete geçmiş, durumu CHP Genel Merkezine bildirmiş, itirazını dile getirmişti. .
Hakkında İl Başkanlığı’ nca Görevden alma kararı çıkan Lapseki ilçe Başkanı Yaşar Şaban Genç, CHP Genel Merkezi’ne Resmi başvuru yapıp, resmen Karara itiraz etmişti. 
İl Örgütü, durumdan Haberdar olduğu öğrenilen Ankara’ ya, Görevden alma kararını gecikmeli de olsa geçen Çarşamba ulaştırmıştı.
Alınan bilgiye göre; 20 Eylül günü toplanan CHP MYK’ sı duumu görüştü, Çanakkale’ nin kararını masaya yatırdı.
Geçen yıl, Üye sayısı 18’den 16’ya düşen ve 5’i kadın olan CHP MYK’ sı Lapseki kararını aldı.
Yeni oluşan CHP MYK’ sına geçen  yıl giren Selin Sayek Böke, Ali Öztunç, Yüksel Taşkın ve Ahmet Akın başta diğer üyeler oy birliği etti, Çankakale İl başkanılğı7nnı görevden alma kararı böylelikle veto yedi. 
CHP’ nin ‘A’ takımını oluşturan, üstlendikleri görevleri ile de Parti’nin A’ dan Z’ ye gelecek planlarının oluşturan isimler; Fethi Açıkel (Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu), Onursal Adıgüzel (Bilgi ve İletişim Teknolojileri) Veli Ağbaba (İşçi Sendikaları, Esnaf-Sanatkâr ve Sivil Toplum Kuruluşları), Ahmet Akın  Ahmet (Enerji, Alt Yapı Projeleri),  Muharrem Erkek (Hukuk ve Seçim İşleri), Gökçe Gökçen (Gençlik Politikaları),  Gamze Akkuş İlgezdi (Tanıtım ve Halkla İlişkiler), Lale Karabıyık (Eğitim Politikaları),  Gülizar Biçer Karaca (İnsan Hakları), Bülent Kuşoğlu (İdari ve Mali İşler), Faik Öztrak (Ekonomi Politikaları ve İşveren Örgütleri) – Parti Sözcüsü, Ali Öztunç (Doğa Hakları – Çevre),  Oğuz Kaan Salıcı (Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenme), Yüksel Taşkın ( Sosyal Politikalar), Seyit Torun (Yerel Yönetimler) ve  Selin Sayek Böke (Genel Sekreter),. Lapseki ilçe Başkanı için ‘Görece devam’ kararı aldı.
Erdem Sürek