Zirai ilaçların yok edilmesi için Çanakkale’de tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu alanlarda çevre  sorununu ortadan kaldırmak için hayata geçirilen ‘Zirai İlaç Ambalaj Atıklarının Bertaraf Projesi’ kapsamında Biga’da konteynerler konuldu.  Zirai Ambalaj ve Katı Atıkların Toplanarak Bertaraf Edilmesi Projesi kapsamında  Biga’da 30 köy muhtarına toplamda 60 adet konteynır teslim edildi.

Çevre bilinci her geçen gün artarken, son yıllarda büyük kentlerde yaşayan insanların sorunu değil, kırsalda yaşayan insanımızın da bir sorunu haline geldi.  Özellikle Tarımın en çok yapıldığı illerden biri olan Çanakkale’de çiftçiler tarımda kullandığı zirai ilaçları gelişi güzel doğaya bırakıyor. Doğaya bırakılan bu ilaç kutuları, yağmur suları ile  barajlara ve  göllere akarak zehir saçıyor. Çanakkale’de de geçtiğimiz yıllarda Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından  Bayramiç İlçesinde hayata geçirilen Zirai İlaç Ambalaj Atıklarının Bertaraf Projesi Biga İlçesinde de  hayata geçirildi. Bu kapsamda Çanakkale tarımının en çok  yapıldığı yerlerden biri olan Biga İlçesinde  de  konteynerler dağıtıldı.
Daha düzgün bir ekolojik sistem de kimyasalların çok fazla olmadığı, sağlıklı bir ortamlarda yaşayarak sağlığı özellikle ön planda tutabilmek amacı ile  Biga Kaymakamlığı Çeltik Komisyonu Başkanlığı, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İÇDAŞ A.Ş. ile Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün de paydaş olduğu  ‘Zirai İlaç Ambalaj Atıklarının Bertaraf Projesi’ kapsamında 29 yerleşim yerine  60 adet proje için özel dizayn edilmiş konteynerler verildi.  Kaymakam Erdinç Dolu, Milletvekili  Jülide İskenderoğlu, İl Müdürü Erdem Karadağ, Bitkisel Üretim Şube Müdürü  Ramazan Eren, Belediye Başkanları Bülent Erdoğan,  Adnan Pastırmacı, Ahmet Elbi, İl Genel Meclis Üyeleri Bülent Korkmaz,  Saim Yılmaz, İçdaş A.Ş. Adına  Şerif Mutlu, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Sepici Ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ziraat Odası Başkanı Güray Ergün, Meclis Başkanı Taner Kömürcü, muhtarlar  ve çiftçiler katıldı.
Programda bir konuşma yapan Çanakkale Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, proje hakkında bilgiler vererek, doğanın korunması içim de tarım alanında yapılan çalışmalara değindi. Erdem Karadağ’ın konuşmasının ardından bir açıklama yapan Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ise   “ İlçemizin geleceği için önemli olan bu güzel projenin bir paydaşı olmaktan dolayı çok mutluyuz. Doğamıza saygı acısından önem arz eden ve çiftçilerimizin üretimini ve kalitesini arttıracak bu proje ilçemiz ve köylerimize hayırlı olsun. Projemiz kapsamında bizleri destekleyen İÇDAŞ'a teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.
 
Şerife Erdem