Koronavirüsü yenmenin kesin çözümlerden biri olan aşılama çalışmaları devam ederken, aşı karşıtlarının protesto bile yaptığı  bir dönemde Bayramiç İlçesi  Pınarbaşı  Köyü Muhtarı Hayrullah Özkan,örnek bir davranışa imza attı. Köyde aşı olmak isteyen ancak hastaneye gidemeyen vatandaşlar için köye otobüs getiren Muhtar, vatandaşları ilçe hastanesine götürdü.

2020 yılının başında dünyaya musallat olan Koronavirüs salgının kesin çözümü aşı oldu.  Uzmanlar virüsün tamamen yok olması için aşılamanın şart olduğunu her fırsatta vurgulanırken, kahraman sağlık çalışanları da yurdun dört bir yanında aşı yapıyor.  Tüm bilimsel uyarılara rağmen hala koronavirüsün varlığına inanmayarak aşıyı ret eden vatandaşların da olduğu bu dönemde Bayramiç İlçesi  Pınarbaşı  Köyü Muhtarı Hayrullah Özkan, örnek bir davranışa imza attı.  Bayramiç İlçesi  Pınarbaşı  Köyü Muhtarı Hayrullah Özkan sosyal sorumluluk ve görev bilincinin en güzel örneğini göstererek köydeki vatandaşları aşı olmaları için hastaneye götürdü. 

Muhtar Takdir Topladı
Her gün aşı çağrılarının yapılmasına rağmen hala nüfusun büyük bir bölümü aşı yapmaya çekiniyor.  Sağlık çalışanlarının büyük bir özveri ile kentlerde ve kırsalda başlattığı aşı çalışmalarının yanı sıra, özellikle sağlık çalışanlarının ulaşamadığı alanlarda muhtarlar devreye giriyor.  Bu kapsamda Bayramiç İlçesi  Pınarbaşı  Köyü Muhtarı Hayrullah Özkan da örnek bir harekete imza atarak  Köydeki aşı  olmamış tüm yaşlıları otobüsle Bayramiç'e getirerek, zamanı gelmiş aşılarını yaptırdı. Muhtar Hayrullah Özkan’ın davranışı örnek oldu.
 
Cuma Deren