Tarım ve Hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Biga İlçesinde, Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca’nın da çabaları ile çiftçiler sahada yalnız bırakılmıyor.

Çanakkale’nin tarım havzası olan Biga İlçesi, yetiştirilen hayvanlardan elde edilen et ve süt ürünleri ile de adından söz ettiriyor. Çiftçiler sahada yetiştiriciler ise mandıralarda işlerini sürdürürken Biga İlçe Tarım Müdürü Mustafa Atmaca önderliğinde İlçe Tarım çalışanları da sahada üreticileri yalnız bırakmıyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesindeki Hayvan Sağlığı personelleri tarafından daha önce hastalık görülmüş köyler ile o köylere yakın köylerde 41 bin Küçükbaş hayvana Çiçek aşılaması yaparken, ekiplerin saha çalışmaları ve aşılamaları ise devam ediyor.

Öte yandan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı zirai ekipler de İlçeye bağlı  108 Köy, 2 Belde ve İlçe Merkezinde 2021 yılı Yem Bitkileri Desteklemeleri kapsamında 1’inci dönem başvuru yapan Bin 441 çiftçi 58 bin 500 dekar arazi kontrollerine başladı. Ekim zamanı ve başakların çıkması ile başlayan kontrollerde çiftçiler sahada yalnız bırakılmıyor. Yapılan saha çalışmalarında çiftçiye destek olurken yapılan çalışmalar ve tespit edilen sorunlar hakkında da bilgi verilerek çiftçilere gereken destekler sağlanıyor.
 
 
Şerife Erdem