ERDOĞAN’ IN,  AYLAR SONRA SIKTIĞI ‘İLK EL’ VİTAMİN’E KONUŞTU…
Eski başbakanımız Yıldırım söyledi;
“BAŞKAN KIYMETİNİ BİL,
O EL SENİN ELİN…!”
Binali Yıldırım’ın kendisine ettiği bir sözden bahseden İl Genel Meclis başkanı Nejat Önder,
“Binali bey, ‘başkan kıymetini bil, ilklerini yaşattın Cumhurbaşkanımıza.’ dedi. Anlam veremedim önce..
Sonra dedi ki, ‘Pandemi sürecinde ilk’ kez el sıktı Reis, O da senin elin.”

YILIN TRANSFERİ, YILIN SEÇİMİ’ NİN KAZANANI KONUŞTU;
“BANA DAVET OLMADI, BEN GİTTİM…!”
İl Genel Meclisi Başkanlığı’na, 40 yıllık partisi CHP’ den online istifa edip, bağımsız aday olarak katılan ve adeta siyaset tarihine geçen bir organizasyona imza atıp, Sandıktan Bakan çıkan Nejat Önder, VİTAMİN’ e özel konuştu.
“Ben değişmedim, partim değişti..!”

“AYDA BİR ANKARA’DA, GRUP TOPLANTISINA KATILACAĞIM,
CHP’NİN YANLIŞLARINI KONUŞACAĞIM…!”
Göğsüne AK Parti rozetini takan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın getirdiği tekliften söz eden İl Genel Meclis Başkanı Önder;:
“Sayın Cumhurbaşkanım, sayın Genel Başkanım; ‘Her ay Grup toplantısına katıl. İyi hazırlan ve kürsüden konuş” dediler, iyi hazırlanıp, her ay Ankara’da olacağım.. Kürsüden CHP’ nin yanlışlarını Türkiye’ye anlatacağım” diye konuştu.

------------------------------------
Tüm enerjisini Çanakkale’ ye hizmet için kullanacağını söyleyen Önder;
“CUMHURBAŞKANIMIZ TEVECCÜH GÖSTERDİ,
KENDİMİ 30 YAŞINDA HİSSEDİYORUM..!”
-----------------------------------

ÇANAKKALE SİYASET TARİHİNE GEÇTİ, VİTAMİN’ E KONUŞTU. İl Genel Meclisi Başkanlığını kazanan ve şehrin siyaset tarihine geçen stratejik seçim planı ile CHP’ nin Meclis iktidarını çökerten, B:aşkanlığı da kazanan 40 yıllık usta siyasetçi Nejat Önder, Ankara ve öncesini VİTAMİN’ e anlattı.
Gazetemizin yazı işleri Müdürü Erdem Sürek ile seçim öncesi ve sonrası süreci dobra dobra konuşan Önder, “Gerekçelerim elbet kendime. Herkes bilsin ki, Nejat Önder değişmedi, sadece partim değişti. CHP’ yi anlatmaya da gerek yok, tüm Türkiye ve dahası dünya görüyor.. Çizgisinden çıkmış, Atatürk’ü sadece ihtiyaç duyduğunda dile getiren bir  CHP’ nin kendine dahi faydası yok, Millete ve Ülkemize nasıl olsun!”  diye konuştu.   

BAŞKANLIK İÇİN, STRATEJİK HAMLE…
İl Genel Meclisi Başkanı olup, doğduğu topraklara daha da hizmet edebilmeyi amaçladığını bunu da başardığını kaydeden Önder; “Bizi öteleyenler, önümüze set olacaklarını sananlar, Siyaseten dersini aldı. Bağımsız aday olarak girdiğim seçim sonucu ortada. “ vurgsuu yaptı.

BANA GEL DENMEDİ, BEN GİTTİM…
AK Parti saflarına katılmanın kendi talebi ile gerçekleştiğini de sözlerine ekleyen Önder, “Şunu herkes bilmeli, AK Parti bana gelmedi, ben Ak Partiye gittim.
AK Parti Grup başkanvekilimiz ve Çanakkale Milletvekilimiz sayın Bülent Turan’a talebimi ilettim,
Milletvekilimiz sayın Turan, bana: ‘Sen benim için özelsin’ dedi. “

CUMHURBAŞKANIMIZ VE TÜM GURUP ALKIŞLADI…
Kendisinin değiil, partisinin değiştiğini, içinde günden güne büyüyen sevginin ise , ATATÜRK olduğunu vurgulayan Önder;
“ Bana AK Partiden kimse Atatürkçülüğü bırak demiyor ve tü Türkiye gördü ki; ATATÜRK lafını duydukları zaman alkışlamayan da kalmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız, Gruptaki tüm vekiller ile birlikte CHP’ nin ATATÜRK ile ilgisine ilişkin sözlerimi alkışlayan oldu.
Herkes ve tüm dünya biliyor ki; CHP zihniyeti ATATÜRK’ ü işlerine gelince kullanıyor, İstanbul İl Başkanı bu partinin karar organlarından bir tanesine dönüştü. Eş başkan kavramında ve havasında.
Sayın Cumhurbaşkanım, ‘her ay yanıma geleceksin’ dedi, bir sonraki guruba da ‘gene gel konuşma hazırlığını da yap’ dedi’ , bende bu CHP’ de yaşanılanların alayını ortaya dökeceğim..”

‘ŞİMDİ SENDEN  İCRAAT BEKLİYORUM…’
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın,  kendisine hitaben sözlerinden özetle bahseden Önder;
“Sayın Cumhurbaşkanım ve Genel Başkanım,  ‘hoş geldin’ dedi ve ekledi;  ‘şimdi senden icraat bekliyoruz, sana yakışan bu olmalı. Sahaya in ve sakın ha, halka hizmet anlamında ödenek yok kuşkusuna kapılma. Ben buradayım.’ Dediler, bu sözleri işittikten sonra, kendimi 30 yaşında hissettim.

YILDIRIM’DAN ÖNDER’E; “İLK’ LER YAŞATTIN…’
Eski Başbakanlardan Binali Yıldırım’ın kendisine ettiği bir sözden de bahseden İl Genel Meclis başkanı Nejat Önder  

‘O DA SENİN ELİN…
“Binali bey,  ‘başkan kıymetini bil, ilklerini yaşattın Cumhurbaşkanımıza.’ dedi. Anlam veremedim önce.. Sonra dedi ki, ‘Pandemi sürecinde ilk’ kez el sıktı Reis, O da senin elin.”

GRUP TOPLANTISI SONRASI DA BİR İLK…
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın, TBMM’ de gerçekleşen Partisinin grup toplantısı ardından, ilk kez bir partilisini yanına davet edip, Meclis’te bulunan Bakanlar ile birlikte bir araya geldiği salonda oturduğunu, o kişinin de kendisi olduğunu öğrendiğini belirten İl Genel meclisi Başkanı Önder; “Grup toplantısı bitiminde, ‘Nece gel’ diye seslenen sayın Cumhurbaşkanımız ile davet ettiği salonda, kendilerinin çok sevdiğini bildiğimiz ve özel ilgi duyduğu Çanakkale’ nin sohbetini birlikte yaptık.” şeklinde konuştu.

O SÖZLERİ, ERDOĞAN’ IDA ALKIŞLATTI, TÜM SALONU DA... 
40 yıldır siyasetin içinde, 4 dönem CHP Merkez İlçe bir dönem de il Başkanlığı görevini yürüten ,İl Genel Meclisi’nin yeni Başkanı Nejat Önder, Başkent Ankara’da düzenlenen törenle, AK Parti’ye geçmiş, Parti rozetini de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın elinden göğsüne takmıştı.

"ATATÜRK'E SADECE LAZIM OLDUĞUNDA SAHİP ÇIKILIYOR" dedi, Salonda Cumhurbaşkanı dahil, alkış fırtınası kopardı.
Nejat Önder, törende  şunları söylemişti;
“Ben uzun yıllar CHP’de hizmet vermiş bir arkadaşınızım. Beni bugün AK Parti saflarına getiren, gelmemde en büyük neden, CHP’ de Atatürk’e sadece lazım olunduğunda sahip çıkılıyor olması. ATATÜRK  demekten yüksünen üst düzeydeki partililerimizin çoğalmış olması,
PYD ile komşuluğa bile razı olan Genel Başkan Yardımcılarının olmasından dolayı, bundan sonraki siyasi yaşamıma AK Parti saflarında devam etmemi sağlayacak olan, bu gururu yaşatan Çanakkale Milletvekilllerimiz Bülent Turan’a, Jülide İskenderoğlu’na ve İl Başkanımız Naim Makas’a teşekkür ediyorum. Ben de bu saatten sonra AK Parti başarısı için çalışacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.”

Cuma Deren