Lafı; “O İL, BU İL DEMEYİN’ demeye getiren Prof. Dr. Şener, “Aşılama için bölgesel stratejiler şart... Haftada 30 binden fazla olgu olan İstanbul ile diğer iller aynı kategoride olmamalı...” ifadesi ile son günlerde dikkat çekilen, muhalif şekilde dile getirilen bazı örneklemelere adeta vurgu yaptı.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener’ in, Covit-19 ‘da gelinen son duruma ilişkin sözlerine, dün yenileri eklendi.
Katıldığı TV programlarında, Pandemi sürecine ilişkin ve alınacak önlemlere dair çarpıcı ifadeler kullanan Prof. Dr Şener, madde madde sıraladı. Dünyadan da örnekler sundu.

--------------------------------------- 
4 MADDEDE, DURUM ÖZETİ…
---------------------------------------

Çanakkale’nin Pandemi ile mücadelesinde önemli rol oynayan ismi, dün yine çarpıcı açıklamalara imza attı. Katıldığı TV programlarında Türkiye’ ye, sosyal medya hesabından ise, ‘Covit-19 günlükleri’ başlığı ile yaptığı paylaşımları sayesinde Çanakkaleliyi sıkça bilgilendiren ÇOMÜ’ lü Profesör Şener,  dikkat çeken sözler etti.
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener’ in, Covit-19 ‘da gelinen son duruma ilişkin sözlerine, dün yenilerini ekledi.
‘Gün ortası’ isimli CNN TÜRK programında, Semiha Şahin'e konuk olan Prof. Dr. Şener, Türkiye’ ye seslendi. Çanakkalelilere de TV’ den dikkat çektiği konuları, sosyal medya paylaşımında özetledi.
Pandemi’ de gelinen son durumu maddeler halinde sıralayan Prof. Dr. Şener, Dünyadan da örnekler sundu.
ÇOMÜ’ lü Tıp adamı Şener; “İngiltere mutantı artık rutin..” vurgusunu, sıraladığı maddelerin başında yaptı.
Prof. Dr. Şener’ in; “Türkiye mutantı olası... Kendi analizimizi yapıp buna göre aşı içinde hazırlanmalıyız... Kasım'da yeni jenerasyon aşılar gelecek...” şeklindeki sözleri, son günlerde Aşı konusunda muhalefet ettiği gözlenen bazı isimlere verilen yanıt gibi idi.
Prof. Dr. Şener; “Aşılarda etkinlikte azalma sadece Brezilya ve Güney Afrika mutantında var...” diyerek, yanıtı merak konusu sorulara da adeta cevap verdi.

‘KIYAS YAPMAYIN…’ DER GİBİ
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, aşılama hızı konusuna ilişkin, son günlerde kamuoyunun gündeminde, muhaleif dilde  tartışıldığı gözlenen duruma ilişkin de çarpıcı bir cümle kurdu.
Prof. Dr. Şener; “Aşılama için bölgesel stratejiler şart... Haftada 30 binden fazla olgu olan İstanbul ile diğer iller aynı kategoride olmamalı...” ifadesi ile sözü adeta; “O il, bu il tartışması yapılmamalı:” demeye getirdi.

Cuma Deren