Çanakkale’nin tarım alanında ön saflarda bulunan Biga İlçesinde yeni bir proje hayata geçiriliyor. Biga Ovasında tarım alanlarını genişletecek olan Biga İlçesi Taşoluk Sulaması 2. Kısım İnşaatı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda yüklenici Firma ve Devlet Su İşleri yetkilileri proje hakkında bilgiler verdiler.

Tarih, turizm ve doğa harikalarının yanı sıra tarımı ile de ön planda olan Çanakkale’de en büyük pay Biga İlçesine ait. Her yıl farklı projelerle modern tarıma geçiş yapılan biga ovasında tarım alanlarının sulamasını genişletecek bir proje hayata geçiriliyor. Geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan Biga İlçesi Taşoluk Sulaması 2. Kısım İnşaatı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.  Biga Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Bilgilendirme toplantısına  Mustafa Can, Çanakkale Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı, Karabiga  Başkanı Ahmet Elbi, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Muhtarlar, Siyasi Parti Temsilcileri, Ziraat Odası Başkanı, sulama kooperatifleri ve birliklerinin başkanları katıldı.

Biga Kaymakamlığı tarafından DSİ Bölge Müdürlüğünce geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan, bölgenin en büyük sulama projesi olan ve çalışmalarına başlanan Taşoluk Sulaması 2. Kısım İnşaatı ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında DSİ Bölge Müdürlüğü ve yüklenici firma tarafından bilgilendirme yapıldı. Tanıtımın ardından bir açıklama yapan Biga Kaymakamı Mustafa Can “Proje tamamlandığında ilçemizde 96.000 dönüm tarım arazisi sulama imkanına kavuşacaktır. Taşoluk sulama projesinin ilçemizde gerçekleşmesini sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım Ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye, Çanakkale Valimiz Sayın İlhami Aktaş’a, Ak Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Sayın Bülent Turan’a, Milletvekilimiz Sayın Jülide İskenderoğlu’na, DSİ Balıkesir Bölge Müdürlüğümüze sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
 
Cuma Deren