Askıda ekmek, askıda gıda derken askıda Faturayı başlatan Bayramiç Belediyesi, askıya alınan faturalar hayırsever vatandaşlar tarafından ödeniyor.

Koronavirüs Salgını nedeni ile her tarafın kapalı olduğu şu günlerde vatandaşlar geçim sıkıntısı çekiyor.  Son günlerde yaşanan sıkıntıların hafife indirilmesi ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacı ile birçok proje hayata geçirildi.  Kimisi askıda ekmek, kimisi askıda gıda kampanyası başlatılırken, Bayramiç Belediyesi yine sıra dışı bir kampanyayla dar gelirli vatandaşlara destek oldu. Zor süreçte su faturası başta olmak üzere ödemelerini gerçekleştiremeyen vatandaşlar için askıda fatura kampanyası gerçekleştirdi.  Bu kampanya kapsamında askıya alınan faturalar hayırsever vatandaşlar tarafından ödeniyor. Bu kapsamda  Bayramiç Belediyesi tarafından düzenlenen Askıda Fatura projesi ile 5 bin 361 TL tutarındaki 163 Fatura İlçedeki hayırseverler tarafından ödendi.

Konu ile ilgili Bayramiç Belediyesinden yapılan paylaşımda “Geçtiğimiz Aralık ayında başlattığımız ‘Askıda Fatura’ uygulaması sayesinde 5 bin 361 TL tutarında 163 adet fatura ödenmiştir. Yardım elini uzatan tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.
 
Cuma Deren