Çan Karşıyak Mahallesinde bir sitede yaşayan Nehir Kayabey, sitenin bahçesinde yaşayan kedilerin barınması için Çan Belediyesine bir dilekçe yazdı. Dilekçeyi bizzat yanıtlayan Belediye Başkanı Bülent Öz, Nehir  Kayabey’i evinde ziyaret ederek talep ettiği kedi evini teslim etti.

Çan’ın Karşıyaka Mahallesinde bir sitede ailesi ile beraber yaşayan Nehir Kayabey, ve site sakinleri sokak hayvanlarına sahip çıkarak site bahçesinde üç kediye bakıyor. Ancak havaların da soğuması ile kedilerin barınma şartları ağırlaşmaya başladı Bunun üzerine Belediyeye başvurmaya karar veren Nehir Kayabey bir dilekçe yazdı.  Dilekçesinde  “Çan İlçesi Karşıyaka Mahallesinde ikamet etmekteyim. Sitemizin bahçesinde dört tane sokak hayvanı kediyi barındırıyoruz. Havaların soğuması ile birlikte  yaşam şartları zorlaşan kedilerimiz için  belediyemiz tarafından site bahçemize  bir kedi yuvası yapılmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Nehir’in 26 Aralıkta verdiği dilekçe  11 gün sonra Belediye Başkanı Bülent Öz tarafından bizzat götürülen kedi evi ile cevaplandırılmış oldu. Site önünde dilekçenin sahibi Nehir ile bir araya gelen Başkan Bülent Öz 4 kedi için yapılan kedi evini teslim etti.  Başkan Bülent Öz daha sonra sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla “Nehir yavrumuzun hayvan sevgisi ile dolu kocaman yüreğinden dökülen talebini yerine getirdik. Çan Belediyesi olarak atölyemizde imalatını yaptığımız kedi evlerinden bir tanesini, bugün Nehir yavrumuzun sıcak bir yuvası olmasını istediği can dostlarımıza armağan ettik. Hayat senin kalbinle daha güzel Nehir” ifadelerini kullandı.

Şerife Erdem