MHP’ den Belediye Meclis üyesi seçilip, sonrasında partiden istifa edip Bağımsız Meclis üyesi kalan Zeki Mutlu, önceki gün Ak Partili Belediye Başkanı Erdoğan’ı hedef alıp;“Bizans entrikalarını bırak…” çıkışına imza atmıştı.

Bigalı iş adamı, Bağımsız Meclis üyesi Mutlu, sosyal medya hesabından ateş püskürmeye devam etti.
Yeni bir paylaşıma imza attı. Sözleri kurşundan da ağır şekilde geldi.
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ı ağır dille eleştirmeyi sürdüren Bağımsız Meclis üyesi Mutlu;
“Bütün Maaşlı Müdürler talimatı almış, Allah ne verdiyse şahsıma karşı toplu halde saldırıya başladılar.” anlatımı eşliğinde,  çarpıcı sözlerle Belediye Başkanı Erdoğan’a yüklendi.
 
“Telaşe çok büyük,  anlıyoruz sizi.....  Biga halkı gözünde bittiğiniz doğrudur, ancak saldırılarınız gerçeği değiştirmeyecektir. Sizi daha da batıracak ve rezil edecektir. Benden söylemesi.” diye yazdı.
 
-----------------------------------
BAĞIMSIZ MECLİS ÜYESİNDEN,
BAŞKAN ERDOĞAN’A VERYANSIN…!
----------------------------------
Çanakkale’nin en büyük ilçesi Biga’da siyasetin tansiyonu yükseldi. MHP’ den Meclis üesi seçilen, bir süre sonra da istifa edip Bağımsız olarak görevini sürürden iş adamı Zeki Mutlu,  Biga’nın daha fazla ihanet kaldırmayacağını savunup, önceki gün Belediye Başkanı Erdoğan’a çağrıda bulunmuş,  Bizans entrikalarını bırakmasını ve fikir üretmesini isteğini sosyal medya hesabından duyurmuştu.
 Bağımsız Meclis üyesi Mutlu, ilçede Siyasetin tansiyonunu yükseltecek açıklamada bulundu. Sert ifadelerin  yer bulduğu yeni bir paylaşıma imza attı.
“Bütün Maaşlı Müdürler talimatı almış, Allah ne verdiyse şahsıma karşı toplu halde saldırıya başladılar.” İddiasını savunan Bağımsız Meclis üyesi Mutlu, Belediye Başkanı Büet Erdoğan’ı hedef alıp şöyle dedi;
 
“Telaşe çok büyük,  anlıyoruz sizi.. Biga halkı gözünde bittiğiniz doğrudur, ancak saldırılarınız gerçeği değiştirmeyecektir. Sizi daha da batıracak ve rezil edecektir. Benden söylemesi.”
 
Biga’ da Belediye tarihinde ilkler yaşandığını ileri süren Bağımsız Meclis üyesi Mutlu; “Belediye tarihinde bu kadar 'seçilen maaşlı’  bir dönem görmemiştir iddia ediyorum.”
 
KUVVETLİ MAAŞ ALANLAR…
 
Sosyal medya paylaşımında, hayli iddialı ifadeler kullanıp, hayli çarpıcı suçlmada bulunan Bağımsız Meclis üyesi Zeki Mutlu; “Bir taraftan 4 adet  Meclis üyesi Milletin gözü önünde Biga Belediyesinden kuvvetli maaşlar alırken, diğer yandan Siyasi kimliği ile Bigamızda büyük bir işletmeden çalışmadan, çalışan..!  maaş alan Kadın kolları Müdürü  Bayan da bize ahlak dersi vermeye kalkıyor .” dedi.
 
Paylaşımında kurduğu cümleleri daha da serteşen Mtulu, şöyle devam etti; “Tabii ki iki partinin ilçe müdürleri de (eski Belediye çalışanları) Saadet zincirine bir yerden dahil ki onlar da bu saldırı yarışında tam gaz.  ( Halkın seçtiklerine Başkan, atananlara ise müdür denir)
 
Biga Halkı sizin Zeki Mutlu’ dan bu kadar rahatsızlık duymanıza şaşırıyor tabi ki. Çare yok bizde kamuoyunu aydınlatacağız
 
Rantlarınız uğruna Bigamızın geleceği ile oynuyorsunuz..! Biga fay hattı üzerinde 2,5 kat Bahçeli nizam olarak önceden imara açılmış bir araziyi ara yollarını iptal ederek çok katlıya çevirip Biga’ nın sıkışık ve dar yolları yetmiyormuş gibi, trafik sorunu yetmiyormuş gibi imar değişikliği yaptınız.
 
Oysa bu değişiklik talebi Mehmet Özkan döneminde 2 defa İsmail Işık döneminde 1 defa meclis gündemine gelmiş taviz verilmeden reddolunmuştu.
      
Böylelikle Biga’ nın imarına hem bir darbe vurdunuz hem de bundan sonra o bölgedeki bütün arazilere emsal yaptınız.
Tabii ki rant büyük. Perdenin önünde eski bir meclis üyesi arkasında yeni bir meclis üyesi, yaklaşık 80 dönüm araziden çıkacak daire sayısı en az ikiye katlandı, dükkanlar da cabası.
 
Öte yandan Biga küçük sanayi sitesinde  birinci ve  ikinci kısmın ortasında kalan yeşil alan olarak belirlenmiş boş alana sanayi esnafı sizden yatırım beklerken kalktınız parselleyip satıyorsunuz ......
 
Yazıktır günahtır Çanakkale Bursa karayolu üzerinde bir ilçeyiz her gün yoldan geçen misafir onlarca araç arıza nedeniyle sanayimize giriyor araçları tamir edilirken içindeki Aile nerede vakit geçireceklerini şaşırıyorlar bir taraftan  tuvalet sorunu yaşıyorlar.
 
Esnaf orada modern bir sosyal tesis projesi beklerken siz yeşil alan olarak sanayi sitesinde tek yer olan boş alanı yok ediyorsunuz.
 
Sizi uyarıyorum  !..... Derhal bu satıştan vazgeçin oraya yatırım yapın..
Derhal Kaymakamlık lojmanı arkasındaki arazide yaptığınız imar yanlışından vazgeçin tekrar eski haline çevirin ve arkasından Biga halkından özür dileyin.     
 Tekrardan söylüyorum Şahsıma yaptığınız suçlama ve hakaretlerle bir yere varamazsınız.Çünkü Biga halkımızın vicdanı sessiz ve derindendir.”

Cuma Deren