40 Milyon yatırım bedeli ile 2018 yılında temelleri atılan ve yapımına başlanan Çan Devlet Hastanesi inşaatı yavaş yavaş tamamlanıyor. İlçenin sağlık alanındaki en büyük yatırımı olan Hastane inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulunan Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, çalışmalardaki son durum hakkında da bilgiler aldı.

Çanakkale’de yapılan 10. Devlet Hastanesinden biri olan Çan Devlet Hastanesi Temeli 24 Haziran 2018 yılında düzenlenen törenle atılmıştı. 23 Metrekarelik kapalı alan olan Hastane,  yatırım bedeli 40 Milyon TL olarak belirlenmişti. 1 ve 2 kişilik odalardan oluşan servislerin yatak kapasitesi ise 140 olacak.  Bu kapasite acil hizmetler hariç toplam yatak kapasitemiz 221 olarak belirlendi.  İki yılı aşkın süredir yapımına devam edilen hastanenin inşaatı tamamlanmak üzere. Büyük bir kısmı tamamlanan, ilçenin en büyük sağlık yatırımı olan hastanede incelemelerde bulunan Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal Yetkililerden bilgi aldı.

Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, gerçekleştirdiği inceleme gezileri kapsamında  Çan Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. İlçedeki kamu yatırımlarını yerinde görmek, incelemelerde bulunmak ve yapılan yatırımlar hakkında bilgi almak amacı ile İlçedeki ziyaretlerini sürdüren Kaymakam Mustafa Gürdal, bu kapsamda gerçekleştirdiği Çan Devlet Hastanesi İnşaatı ziyaretinde, İnşaat de görevli teknik personelden, inşaatın durumu hakkında bilgiler aldı. Hastane inşaatında yapılan çalışmaları, çevre düzenlemeleri, kurulan makinaların yerlerini de yerinde inceledi. Kaymakam Gürdal, hastanenin yakın zamanda halka hizmet vermesi için çalışan herkese teşekkür etti.
 
Şerife Erdem