Tüm İl ve İlçelerde olduğu gibi Çanakkale merkezin yanı sıra İlçelerde de Mustafa Kemal Atatürk’in ebediyete intikal edilişinin 82. Yıldönümü programları gerçekleştirildi.

Lapseki ilçesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 82’nci yıl dönümü dolasıyla anma programı düzenlendi. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında, Lapseki Hükumet Konağında yer alan Atatürk büstüne Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı makamları adına çelenk sunumu yapıldı. İki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine binaen Atatürk konulu şiirin seslendirilmesiyle program sona erdi.

Ayvacık'ta 10 Kasım Anma Töreni
Ayvacık ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi. Törene; Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik, Ayvacık Garnizon komutanı Hv. Üst. İhsan Altınyurt, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, daire amirleri, siyasiler ve vatandaşlar katıldı. Ayvacık Belediyesi Atatürk Kültür Parkı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu. Saat 09.05'de sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Tören, Ayvacık Ümmühan Hatun Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Tuğçe Çubuk’un günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasının ardından sona erdi.

Çanakkale Zaferini Kazandığı Gelibolu’da Tören  
Çanakkale Savaşlarında Komutanlık yaptığı topraklar olan Gelibolu ilçesinde de bir anma töreni gerçekleştirildi.  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 82’ inci ölüm yıl dönümü münasebetiyle İlçede  Atatürk’ ü anma programı gerçekleştirildi.   2’nci Kolordu Komutanlığı’ nın önündeki Atatürk anıtında düzenlenen törene, Gelibolu  Kaymakam  Hakan Kılınçkaya, 2’nci Kolordu Komutanı Tümgenaral sayın Mustafa Oğuz, Belediye Başkanı sayın M. Mustafa Özacar, siyasi parti ilçe başkanları ve kurum amirleri katıldı.   Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ve saatler 09.05’i gösterdiğinde ebediyete irtihal eden Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve müstesna devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk için çalan sirenlerin ardından, iki dakikalık saygı duruşunda bulunularak akabinde İstiklal Marşı okundu. Gelibolu Anadolu Lisesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Muhsine Çalışkan’ın günün anlam ve önemi belirten konuşması ve ardından okunan şiir ile tören sona erdi.

Biga’da Hayat Durdu
Çanakkale’nin en büyük ilçesi Biga’da da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Aramızdan Ayrılışının 82. Yılında dolayısı ile bir tören gerçekleştirildi.  Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yılı anma programı Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen çelenklerin sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine belirten konuşmaların yapılması, öğrencilerin şiirlerini okunmasıyla devam eden program,10 Kasım ile ilgili düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilerek son buldu. Programa Kaymakam Mustafa Can,  Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum başkanları, Gaziler, Okul Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı.
 
Biga’nın yanı sıra Çanakkale Merkezde olduğu gibi tüm ilçelerde de Atamızın 82. Ölüm Yıldönümü dolayısı ile anma törenleri gerçekleştirildi.
Cuma Deren