Lapseki İlçesinde bir bir projelerin hayata geçirilmesi ile başlayan dönüşüm kapsamında Kapalı Pazaryerinin yapılması da gündemde. Henüz ihalesi yapılmayan kapalı pazaryerinin alternatif çalışmaları hakkında bilgiler aktarmak üzere 'Kapalı pazar yeri komisyonu' toplantısı gerçekleştirildi.

Altyapı çalışmalarını büyük oranda tamamlayan ve üst yapı çalışmalarını da tamamlayan Lapseki Belediyesi Projelerine hız verdi. Koronavirüs pandemisi dolayısı ile yavaşlayan proje süreçleri, normalleşme ile beraber yeniden hızlandı ve geçtiğimiz hafta Sokak Hayvanları için bakımevi ve barınak ihalesi yapılmıştı. Lapseki’nin en önemi ihtiyaçlarından biri olan Kapalı Pazaryerinin yapılması gündemde. Yerinin belirlemesinin ardından çalışmaların hızlanmasının ardından ihale sürecine hızla giriliyor. Bu kapsamda  Henüz ihalesi yapılmayan Kapalı Pazaryerinin  alternatif çalışmaları hakkında bilgiler aktarmak üzere 'Kapalı pazar yeri komisyonu' toplantısı gerçekleştirildi.

Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Meclis Üyesi Beytin Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Aynur Bozkurt, Lapseki Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Teoman, Lapseki Pazarcılar Odası Başkanı Süleyman Kavas, Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim, Çanakkale Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü Kasım Güneş, Belediyemiz Zabıta Müdürü Fahrettin Yıldız, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ali Kaçan ve Erdem Düzgün, İlçe Emniyet Müdürlüğü Ercan Acar, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Gökhan Ağıç katıldılar. Toplantıda Kapalı Pazar Yerinin kurulacağı alan ve alternatif alanlar ile ilgili görüşmeler gerçekleştirildi. Ayrıca Belediye yetkililerinden katılımcılara  bilgiler verildi.

Şerife Erdem