DenizBank ile Çanakkale ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, aile işletmelerinin hayvancılık faaliyetlerini büyütmek ve hayvancılığa devam eden işletmelere destek olmak amacıyla 'Çanakkale'de Küçükbaş Aile İşletmeleri Geliştiriliyor Projesi'ni hayata geçirmesi kapsamında sözleşmeler imzalandı.

DenizBank ile Çanakkale ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, aile işletmelerinin hayvancılık faaliyetlerini büyütmek ve hayvancılığa devam eden işletmelere destek olmak amacıyla, bir proje oluşturdu. 50 adete kadar küçük baş hayvan alımında kredi imkanı,  özel yem kredisi olan çiftçilerin  Üretici Kart'la yem alışverişlerinde sıfır faiz ile 6 aya varan vade olanağı sunan, belli niteliklere haiz hayvan atımında uygun faiz oranı ve 36 ay vade avantajı bulunan   Çanakkale'de Küçükbaş Aile İşletmeleri Geliştiriliyor Projesinin imzaları atıldı. Yerli üretimin desteklendiği bu proje için Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinde düzenlenen imza törenine DenizBank Tekirdağ Bölge Müdürü Ahmet Çelik, Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doç. Dr. A. Ferhan Savran, Başkan Yardımcısı İlhan Ulus, DenizBank Tarım Bankacılığı Bölge Satış Müdürü Mehmet Kel, Çanakkale Şube Müdürü Mümtaz Dönmez katıldı.
 
İmza töreninde bir konuşma yapan ve proje ile çiftçilere sağlanacak kolaylıklar hakkında bilgiler veren DenizBank Tekirdağ Bölge Müdürü Ahmet Çelik “Türkiye’nin hangi şehir, hangi bölgede olursa olsun Küçük aile işletmelerinin varlığını korumak ve onların karlarını arttıracak yatırımları teşvik etmek , onlara yol göstermek öncelik olarak bizim vatandaşlık görevimiz.  Siz Çanakkale İli Damızlık Koyun keçi Yetiştiriciler Birliği  Olarak zaten yapıyorsunuz. Biz de Banka olarak bunu kendimize görev edinmiş  bir kurumuz ve Türkiye’nin her yerinde bu işi yapmaya çalışıyoruz.  Küçük Aile Şirketlerine bu desteği vermek için bize verdiğiniz fırsat için teşekkür ediyoruz.  Bu sözleşmenin Küçük Aile İşletmelerimizin  hayvan tesisatı kurmak uğruna verdikleri  bu mücadeleye umarım biz de destek ulmuşuzdur” dedi.

Üreticilerin Yükünü Omuzlamak En Büyük Hedefimiz
Konuşmasında Projedeki hedeflerinin banka olarak üreticilerin omuzundaki yükü hafifletmek olduğunu belirten DenizBank Trakya Bölge Müdürü Ahmet Çelik “ 17 yıldır gönül verdiğimiz tarım sektöründe çiftçilerimizle aramızdaki ilişkiyi her zaman bankacı müşteri ilişkisinden öteye taşımayı amaçladık. Ülkemizde tohum ekilen, hayvancılık yapılan, pulluk değen her parselde emek veren çiftçilerimize, ulaşabilecekleri en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Bu doğrultuda Çanakkale ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'miz ile ‘Çanakkale'de Küçükbaş Aile İşletmeleri Geliştiriliyor Projesi'ni hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Özellikle küresel salgın döneminde önemi bir kez daha ortaya çıkan tarım sektörüne katkı sağlayarak üreticimizin sırtındaki yükü bir nebze omuzlayabilmek en büyük hedefimiz" dedi.

Bu Proje Küçük İşletmeleri Büyütecek
Çanakkale İli Damızlık Koyun keçi Yetiştiriciler Birliği   Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ahmet Ferhan Savran ise yaptığı açıklamada sözleşmenin detayları hakkında bilgiler vererek “Küçük Aile İşletmeleri bulunan üreticilerimize finansal katkıda bulunmak amacı ile 'Çanakkale'de Küçükbaş Aile İşletmeleri Geliştiriliyor Projemiz var.  30 baş altındaki hayvan üreticileri için hem  besin hem de hayvan alımı açısından bir destek projesi bu.  Küçük işletmeli üreticilerimizi de belli bir noktaya getirmek amacı ile çok fazla kefilliği olmadan, sadece bizim birliğimizin üyesi olma nezdinde  böyle bir projemiz var. Daha Önce de biz DenizBank ile benzer projeler gerçekleştirmiştik.  Her zaman söylediğimiz gibi, eğer ülkemizin bir et açığı varsa, et açığından öte Avrupa ile rekabet edeceğimiz bir hayvan türü varsa küçükbaşla başlıyor. Çünkü  fauna ve floramız yani doğamız küçük baş yetiştirmek için uygun” dedi.

Bu Sözleşme Tekerin Dönmesine Vesile Olur İnşallah
Çanakkale İli Damızlık Koyun keçi Yetiştiriciler Birliği   Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ahmet Ferhan Savran  “Sizin de böyle bir süreçte bize destek vermeniz çok önemli bir şey.  Türkiye’de özellikle artık bir çok şehirde sıkıntı çekilen yerde insanların köye tekrar çekebilmek için  bu sözleşmenin yol olacağın kanaatindeyim.  İnşallah bu sözleşme tekerin dönmesi için bir ivme olur.   İnşallah Bu sözleşme ile Küçük aile işletmeleri de hem işlerini hem de sermayelerini genişletir” dedi.
 
Cuma Deren – Şerife Erdem