Yavaş Yavaş açılmaya hazırlanan  Okullarda Koronavirüs nedeni ile alınacak önlemler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak amacı ile İlçede bulunan Okullardaki çalışmaları yerinde incelemek için ziyaretler gerçekleştiren  İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen Okullarda incelemelerde bulundu.

Ocak Ayında Çin’in Wuhan Kentinde başlayan Koronavirüsü dünyaya yayılarak binlerce can aldı. İlk vakanın görüldüğü 11 Mart’tan bu yana ülkemizde de görülen virüsün yayılmasını önlemek amacı ile uygulanan  tedbirler kapsamında sezon bitmesen okullar kapatıldı. Virüsün etkisinin sürdürmesi nedeni ile okulların açılmasında büyük sıkıntıların yaşanmaması için de çalışmalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı İl Müdürlüklerinin bünyesinde Koronavirüs gölgesinde başlayacak eğitim öğretim dönemi için hummalı çalışmalar gerçekleştiriliyor. Virüsün eğitime engel olmaması için çalışmalarını hızla sürdüren Biga İlçesindeki okullarda  yapılan çalışmaları yerinde incelemek amacı ile okullara inceleme gezileri gerçekleştiren Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen okulları ziyaret etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ilçe genelinde faaliyet gösteren okullara yönelik  gerçekleştirdiği İnceleme gezilerinin ilkini  Hamdibey Ortaokuluna gerçekleştirdi.  İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilen Hamdibey Ortaokulundaki  çalışmaları yerinde inceleyerek Okul Müdürü Emin Nail Şevik'ten bilgi aldı. Ardından mesleki çalışma programı yapan Hamdibey Ortaokulu,  Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu ve Biga Ticaret Borsası Anaokulunu ziyaret ederek öğretmen ve idareciler ile birlikte kısa bir değerlendirmede bulundu. Ziyaret sonrasında, Koronavirüs  salgınından dolayı okulların güvenle açılması, sağlıklı ve hijyenik ortamda öğretmenlerin ve öğrencilerin yüz yüze buluşması için çalıştıklarını belirten  İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen,  2020-2021 eğitim öğretim yılının ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını diledi.  
 
Şerife Erdem