Lapseki İlçesinden Gelibolu yarımadasına geçmek için zaman zaman yoğunlaşan araç yoğunluğuna çare olan düzenlemeyi geçtiğimiz haftalarda başlatan Lapseki belediyesinin çalışmaları önceki gün tamamlandı. İskele Meydanı genişletilerek daha sağlıklı bir hale gelirken, yapılan peyzaj çalışmaları da meydanı Lapseki’ye yakışır hale getirdi.

Geçtiğimiz senelerde hayal denilen bir ilki gerçekleştirerek Doğalgazı Lapseki’ye kazandıran Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, kullanımı yaygınlaştırmak ve tüm Lapseki’ye doğalgaz verme vizyonu ile Dalyan Mahallesine doğalgazın verilmesi için çalışmalar gerçekleştirmişti. Bir yandan doğalgaz için altyapı çalışmaları yapılırken bir yandan da hattın tamamlandığı alanlarda üst yapı çalışmaları gerçekleştirildi. Bu kapsamda, doğalgaz altyapı güzergahında bulunan ve özellikle tatil dönemlerinde yaşanan araç kuyruklarına son verebilmek için İskele Meydanında yapılan üst yapı çalışmaları tamamlandı. 

Lapseki’den Gelibolu İlçesine geçmek isteyen Tır ve otomobillerin kullandığı Lapseki iskelesi zaman zaman yoğunluk yaratırken, Lapseki Belediyesi de yoğunluğu azaltmak için genişleme çalışmaları başlatmıştı.  Yapılan çalışmalar önceki gün tamamlandı ve Lapseki, modern bir meydana sahip olduğu gibi, yapılan genişletme çalışması ile Feribot kuyruğuna çare getirmiş oldu. İskele Meydanında tamamlanan çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz  “Feribot iskelesi ile ilgili çalışmalarımızı gerçekleştirdik.  Daha önce buradan Dalyan Mahallemize doğal gaz hattı çekildi.  Buradan Doğalgaz  ana hattını geçirdikten sonra  feribot iskelesi, iskele meydanı ve Dalyan Mahallesine giden araçlar için bir iyileştirme yaptık. Bu iyileştirme neticesinde hem buradaki  alanın daha fazla araç alması için alanı genişlettik. Çünkü Feribota binmek için İlçeye gelen tırlar ve araçlar aynı sırada olduğu zaman gemilere binmek için de sıkıntılar yaşanıyordu.   Biz de bu mağduriyetin yaşanmaması için bir düzenleme yaptık ve düzenlemeyi tamamladık” dedi.  
 
Cuma Deren