?Yangınlarla ilgili Saha çalışmalarının yanı sıra, bilgilendirme çalışmalarını da gerçekleştiren Çanakkale Oman Bölge Müdürlüğü, Biga’da Biçerdöver sahiplerine yangınlarla ilgili bilgiler verildi.

Meteorolojik verilere bakıldığında bu yıl sıcaklıkların normal derecelerin üzerinde seyredeceği gibi görünmesi ve son günlerde artan sıcaklıkla yangınlar dasık görülmeye başlandı. Yangınlara karşı her zaman olduğu gibi teyakkuzda olan Orman Bölge Müdürlüğü, biryandan da yangınların önlenmesi  için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Biga’da Biçerdöver sahipleri ve operatörlerine; orman yangınları ve açık alan yangınları ile mücadelede dikkat edilmesi gereken, biçerdöverlerde bulunması gereken araç-gereçler(yangın tüpü vb.) önemli hususlar hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı. Biga Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen  Orman Yangınları ve Açık Alan Yangınları ile ilgili bilgilendirme toplantısına Çanakkale Orman  Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Köle, İşletme Müdürü İhsan Tunç, Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca,  Biga Ziraat Odası Başkanı M. Güray Ergün, Çan Orman İşletme Müdürü Mehmet Akkan,  Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin, ilgili kurumların teknik personeli, ilçede bulunan biçerdöver sahipleri ve operatörleri katıldı.

Bilgilendirme toplantısında vatandaşların orman yangınları ve açık alan yangınları hususunda çok dikkatli olması gerektiği ve bu bağlamda gerek görsel, gerek yazılı medyadan uyarıların dikkatle takip edilmesi, yapılan uyarılara uyması, uymayanların uyarılması ve duman gördüğünde Ücretsiz Alo 177 Orman Yangınları İhbar Hattını araması hususunda bilgiler verildi.
 
İsmail Şen