2014 yılında faaliyetini durduran Gelibolu Kaynarca mevkiindeki mezbahayı 5 yıl sonra yeniden açan Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ‘küçük kapasiteli kesimhane’ adı ile yeniden açılan tesis hakkında İlçedeki kasaplara bilgiler verdi.

26 Kasım 2008 tarihinde  1 milyon liraya mal  edilerek açılan, Gelibolu Kaynarca mevkiindeki mezbaha 2014 yılında kapatıldı.   Açıldığında 1 veteriner ve 5 personelin çalıştığı Mezbahada günde,  30 büyükbaş, 60 küçükbaş olmak üzere 90 hayvan kesim hizmeti veriyordu. Ancak 2014 yılında gelinen süreçte yapılan kontrollerin ardından kapatılma kararı alındı.  Gelibolu merkez ve köylerinde bir çok ailenin geçim kaynağı olan hayvancılık, mezbahanın kapanmasıyla bu aileler  Hayvanlarını kestirmek için Keşan, Malkara, İpsala gibi ilçelere götürmek zorunda kaldı. Bir yandan geçim sıkıntısı, bir yandan hayvan bakımına mezbaha hizmetlerinin yokluğu da eklenince Gelibolulu vatandaşlar büyük sıkıntı çekti. 5 yıl sonra yeniden harekete geçen Gelibolu Belediyesi, Kaynarca mevkiindeki mezbahayı ‘küçük kapasiteli kesimhane’ olarak yeniden vatandaşların hizmetine sundu.

Önceki gün İlçedeki Kasaplar ile bir araya gelen Belediye Başkanı Mustafa Özacak Kesimhane ile ilgili bilgiler verdi. Özacar Kasaplar ile yaptığı toplantı sonrası sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak yaptığı değerlendirmede “2014 yılının Ağustos ayından bu yana kapalı bulunan Kaynarca mevkiindeki mezbahayı, genel ve özel hijyen kurallarına dair yönetmelik doğrultusunda ‘küçük kapasiteli kesimhane’ adı altında önümüzdeki ay yeniden faaliyete geçireceğiz. Bu konuda ilçemizdeki kasap esnaflarımızı bilgilendirdik” dedi.
 
Cuma Deren