Koronavirüs çalışmaları kapsamında Ezine İlçesi Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler Drone ile denetimlerini sürdürüyor. Kurallara uymayan vatandaşlar drone ile tespit edilerek uyarılırken, devriye atan ekipler de sık sık anons yaparak Koronavirüsünden korunma yolları ile ilgili sık sık bilgiler veriliyor.

Ezine İlçesi Geyikli  Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler koronavirüs tedbirleri kapsamında yaptığı denetimlerde drone’den yararlandı.  İlçede Sağlık Bakanlığı ve İç İşleri Bakanlığı tarafından alınan kararlara uymayan vatandaşlar drone ile tespit edilerek uyarıda bulunuldu.  dünyayı etkisi altına alan ve binlerce insanın ölümüne neden olan Koranavirüs tedbirleri kapsamında  yapılan devriyelerde jandarma ekipleri araçlardan da sık sık yaptığı anonslarla vatandaşlara uyarılarda bulundu. Drone çalışmaları ile alan taraması yaparak işletmelerin yasağa uyup uymadıkları ile sosyal mesafe kontrolleri denetimi yapan Jandarma ekipleri, ihlali yapan iş yerlerindeki esnafı da uyardı.

Araçlardan Anons Yapılarak Kurallar Vatandaşlara Yeniden Hatırlatıldı
Araçlardan görevli Jandarma personeller tarafından yapılan anonslarda, dünyayı etkisine alan koranavirüsü nedeniyle hıfzıssıhha sağlık tedbirlerine dikkat edilmesi gerektiği, ellerin sık sık yıkanması, umre ziyareti veya herhangi bir sebeple yurt dışına çıkış yapan ve tekrar giriş yapan vatandaşların 14 gün süre ile karantinaya alınmaları ve evlerinden dışarı çıkmamaları, evlerine misafir kabul etmemeleri ve diğer vatandaşlarla yakın temasta bulunmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca yasaklar kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların evlerinden dışarı çıkmamaları istendi. İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından, market, bakkal ve büfelere denetim ve gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca Şehit Aileleri ve Gazilerimiz ziyaret edilerek, ihtiyaçları sorulup temin edildi. Denetimli serbestliği bulunan 65 yaş üstü vatandaşlar Jandarma Karakoluna getirilmeden evlerinde kontrol ediliyor.
 
İsmail Şen