Gümüşçay Belediyesi, Koronavirüs nedeni ile evden çıkamayan yaşlı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile oluşturulan ekip, çalışmalarına başlayarak ilçedeki vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladılar. Grubun saha çalışmalarına Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı da katılarak yaşlı vatandaşları evlerinde kalmaları için Belediye olarak her türlü ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi.

İçişleri Bakanlığı, Korona virüsü salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş ve üstü kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için Vefa Sosyal Destek Grupları'nı devreye soktu. Bakanlık, ihtiyaçların iletildiği 112, 115, 156 numaralarına gelen çağrı sayısını açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan bu çalışmaya Belediyeler de destek verdi. Bu kapsamda Biga İlçesine Bağlı Gümüşçay Beldesinde de Belediye Ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında Beldede bulunan yaşlıların ihtiyaçları giderildi. Belediye Sağlık ekibinin de bulunduğu grubun saha çalışmalarına Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı da katıldı. Başkan Adnan Pastırmacı ekiplerle beraber 65 yaş üstü vatandaşları evinde ziyaret ederek ihtiyaçlarının karşılanacağı, ihtiyaçları olması halinde Belediyeyi aramalarının yeterli olabileceği aktarıldı. Başkan Pastırmacı yaşlı vatandaşların kendi sğlıkları ve toplum sağlığı için evde kalmaları, dışarı çıkmamaları gerektiği konusunda da uyarıda byulundu.

 Yapılan ziyaret ve çalışmaların ardından bir açıklama yaparak yapılanlar hakkında bilgi veren Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı “Gümüşçay Belediyesi olarak bütün çalışanlarımız ve sağlık ekibimiz ile birlikte kapı kapı gezerek yaşlılarımızı ziyaret ettik. Salgın hastalık ile ilgili sokağa çıkmamaları için gerekli uyarılarımızı yaptık. Saygıdeğer büyüklerimiz lütfen evden dışarıya çıkmayın. Sizler bizim için çok değerlisiniz. İhtiyaçlarınızı karşılamak için Gümüşçay Belediyesi olarak hizmetinizdeyiz. İhtiyaç halinde 0286 352 38 80 - 0543 352 18 17 numaralı telefonları arayabilirsiniz” dedi.
 
Şerife Erdem