AK Parti Grup Başkanvekili Av. Ömercioğlu, Sur Belediyesi ile kardeşliğin devamında ısrarcı davranan Belediye Başkanı Gökhan’ a daha önce yaptığı o öneriyi, Meclis toplantısında yineledi.
 
AK Parti Kurmayı Av. Ömercioğlu, “Koyalım bir sandık, Çanakkale halkı karar versin kardeşliğin sürüp sürmeyeceğine” dedi.
 
Bu çağrıya dikkat çeken sözlerle CHP Grup Başkanvekili Av. Adnan Güler’ den yanıt geldi.
 
CHP’ li Av. Güler; “AK Parti tarafından Başkanımızın ve CHP’nin terörle yan yana getirilmesi çabaları son bulmalıdır. Bu hoş bir siyaset tarzı değildir. Ne Belediye Başkanımızın, ne de CHP’nin adı terörle yan yana gelmez. Aynayı kendinize çevirin. Sizin Çözüm Sürecinde kiminle kapalı kapılar arkasında görüşme yaptığınız ortada. Darbe girişiminin de tek sorumlusu AK Parti’dir” dedi.
--------------------------------------
 
Yine Sur, Yine Kayyum…
Ekim ayı Meclisinde Sur kardeşliğine yönelik çıkışlara, bir o kadar dikkat çeken yanıtlar geldi.
 
CHP Grup başkan vekili Av. Güler’ in sözleri, olası yeni bir tartışma yaratacak şekliyle dikkat çekti.
----------------------------
 
Çanakkale Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildiği oturumda, Sur kardeşliği üzerine önerilen Referandum çağrısı ve buna karşı gelen yanıt dikkat çektib.
 
Meclisin açılış konuşmasını yapan CHP’ li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Çanakkale ve ülke gündemini de değerlendirdi.
 
2,5 yıllık süre boyunca Çanakkale Belediyesi tarafından yapılan projelerin durumu ile ilgili genel bir bilgilendirme sunumu yapan CHP’ li Belediye Başkanı Gökhan, teknik altyapı, sosyal projeler ve ulaşım ile ilgili gelinen son durumu Meclis üyelerine aktardı.
 
Toplam 74 projeden yüzde 64’ünün tamamlandığının altını çizen Belediye Başkanı Gökhan çalışmaların da sürdüğünü belirtti.
 
REFERANDUM ÇAĞRISINI YİNELEDİ…
Proje sunumlarının ardından söz alan AK Parti grup Başkanvekili Av. TülayÖmercioğlu Sur Belediyesi’ ne Kayyum konusunu gündeme getirip,  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Kayyum’u tanımaması ile ilgili yaptığı açıklamaları hatırlattı.
 
AK Parit Kurmayı Av. Ömercioğlu,  Başkan’ın tutumunu eleştirdi.  Belediye Başkanı Gökhan’ın Kayyum açıklamaları ile ülke gündemine konu olduğunu da hatırlattı.
 
Av. Ömercioğlu,” Biz artık Başkanımızın HDP ile gündeme gelmesini istemiyoruz” şeklinde konuşup, Mecliste yeniden pilav ve kardeşlik tartışmasının başlamasının fitilini adeta ateşledi.
 
 
AK Parti Grup Başkanvekili Ömercioğlu Sur Belediyesi ile kardeşlik konusu ile ilgili daha önce yaptığı referandum taleplerini tekrarladı.
 
Av. Ömercioğlu, “Koyalım bir sandık, Çanakkale halkı karar versin kardeşliğin sürüp sürmeyeceğine” dedi.
 
DARBE SORUMLUSU OLARAK AK PARTİYİ GÖSTERDİ
 
AK Partili Ömercioğlu’ nun bu sözleri karşısında dikkat çeken açıklamaya ise CHP Grup Başkanvekili Av.Adnan Güler imza attı.
 
CHP Grup başkan vekili Av. Güler; “2,5 yıl gibi kısa bir sürede Çanakkale Belediyesi’nin projeler konusunda yaptığı işler başarılı. Bunun yanında AK Parti tarafından Başkanımızın ve CHP’nin terörle yan yana getirilmesi çabaları son bulmalıdır. Bu hoş bir siyaset tarzı değildir. Ne Belediye Başkanımızın, ne de CHP’nin adı terörle yan yana gelmez. Aynayı kendinize çevirin. Sizin Çözüm Sürecinde kiminle kapalı kapılar arkasında görüşme yaptığınız ortada. Darbe girişiminin de tek sorumlusu AK Parti’dir” dedi.
 
CHP’ li Güler açıklamasını şöyle sürdürdü; “ Bu insanları o kadrolara siz yerleştirdiniz. Darbe girişimi millete karşı yapılmıştır, o yüzden herkes karşısında durmuştur. Lütfen bir daha ne Başkanımızı, ne de CHP’yi terörle yan yana getirmeyin. Yoksa biz de geçmişi tek tek önünüze sereriz”
 
AK Parti’nin iftira siyaseti ile kul hakkı yediğini iddia eden Av. Güler, “Çamur siyasetine son verin. Çanakkale halkı bunlara prim vermiyor. Çanakkale halkı dostluk ve barıştan yanadır” dedi.  
 
Yeni göreve başlayan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’ya ve 3.kez Baro Başkanı seçilen Baro Başkanı Av.Bülent Şarlan’a görevlerinde başarılar dileyen CHP’  li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen Çanakkale Belediyesi Kreşi ve Gündüz Bakımevi’nin kente hayırlı olması dileklerinde bulundu.
 
“DÖRTYOL ÖNEMLİ”
Işıklar Köyü’nün belediyenin sınırlarına alınması için köy sakinleri ile toplantılar yapıldığını Meclis üyelerine anlatan  Başkan Ülgür Gökhan, Dörtyol’un Çanakkale için önemine vurgu yaparak, yerleşim alanının Karacaören’e ve Dörtyol’a doğru ilerlediğinin altını çizdi.
 
Dörtyol’un belediye sınırları içinde yer alması ile o bölgeye daha iyi hizmet verileceğini kaydetti.
 
Cennet Otopark’ına ilişkin son durum ile ilgili bilgi veren Gökhan, “Mülkiyet sahipleri ile anlaştık. 23 Kasım 2016 tarihinde ihale yapılacak. Otopark’ın sağ tarafındaki bölüm ile ilgili de mülkiyet sahipleri ile görüşmelerimiz sürüyor” diye konuştu.
 
“DARDANOS VE GÜZELYALI İLE İLGİLİ YAPILAN SPEKÜLASYONLAR ASILSIZ “
Dardanos ve Güzelyalı’da altyapı çalışmalarının başladığını ve bu konuda yapılan asılsız spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını belirten Belediye Başkanı CHP’ li Gökhan, “Dardanosile birlikte Güzelyalı ayağı da ilerleyecek. İşi belediye binasını alan müteahhit yapıyor” dedi.
 
AYDEĞER ve ÇELİK’E TEBRİK…
Geçtiğimiz hafta sonu ikincisi düzenlenen Gelibolu Maratonu’nun büyük bir başarıyla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gökhan, “Projenin yaratıcıları genç girişimci turizmciler Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik’i tebrik ediyorum. Azimleri ile yavaş ilerleyen bürokrasiye rağmen Çanakkale’nin tanıtımına büyük katkı sağladılar” dedi.
 
“HERKESİN FOYASI BU GÜNLERDE ORTAYA ÇIKIYOR”
Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden ünlü sinema sanatçısı Tarık Akan’ın ölümünün büyük bir kayıp olduğunu belirten Belediye Başkanı Gökhan, “Tarık Akan’ın ölümünün ardından yapılan çirkin saldırıları kınıyorum. Dindar kisvesi altında bu saldırıları yaptılar. Herkesin foyası bu günlerde ortaya çıkıyor” dedi.
 
TEKEL FABRİKASI, BİLİM MERKEZİ OLMA YOLUNDA
Kale Grubu’nun Tekel Şarap Fabrikası ile ilgili bir sunum yaptığı bilgisini meclis üyeleri ile paylaşan Belediye Başkanı  Gökhan, “13 Ekim günü meclis üyelerine bir sunum daha yapacaklar. Bu alanın bilim merkezi yapılması yönünde çalışmaları var, ciddi çalışma yapmışlar” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi