AK Parti Çanakkale Teşkilatına yüklenen MHP’ li Özer; “Ne yazık ki, kandırarak kendi partinize kattığınız belediyeler haricinde, elimizde kalan tek belediye olan Gökçeada Belediyesine yapılan baskıyı kınıyorum” dedi.
AK Partili İl Genel Meclisi Grup başkan vekili Bülent Korkmaz ise MHP’ li Özer’ in iddialarına ve değerlendirmesine jet yanıtı aynı oturumda verdi.
“Gökçeada Belediyesi için gönderilen 500 bin lira Turizm bakanlığınca tahsis edilmiştir.
Benim aldığım bilgilere göre bütçedeki yanlışlıklar nedeniyle, bu bütçe o yanlışlıkları düzeltilinceye kadar İl Özel İdare’de tutulmasına karar verilmiştir. Biz hiç bir belediyeye, CHP’lisin, MHP’lisin şeklinde ayrımcılık yapmıyoruz”

O MÜDÜRE DE ORTAK TEPKİ…
Geçtiğimiz hafta Kadınlar hakkında sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla gündeme gelen ve Valı Tavlı tarafından görevden alınan Bayramiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özcan, İl Özel İdaresi meclis gündeminde tüm üyelerden ortak tepki gördü.
CHP Grup Başkan Vekili Halil Behçet Erdal; “Başı açık kadınlar perdesiz eve benzer. Perdesiz evde ya satılıktır, ya da kiralıktır’ sözlerinin sahibi, daire amirinin, bir müdürün, bir öğretmenin yapması ibret vericidir. Kadınlarımız bir evin perdesi ile mukayese edilecek kişiler değildir.
Hani cennet annelerin, kadınlarımızın ayakları altındaydı?” şeklinde konuştu.
AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Korkmaz’ da, CHP Grup Başkan Vekili Erdal’a destek verip, açığa alınan müdür ile ilgili olarak aynı düşünce ve duyguları paylaştıklarını belirtti.

AK Parti’ de, CHP gibi düşünüyor!
İktidar ve muhalefetin, geçen günlere damga vuran paylaşıya tepkisi aynı çıktı.

MHP’ İl Genel meclisi Grup başkan vekili Recep Cahit Özer, Ekim ayı oturumunda dikkat çeken sözlere imza attı. İktidarın, Gökçeada halkına ve MHP’ li Ada belediyesine baskı yaptığını mobbing uyguladığını iddia etti.
Ekim ayı oturumunda gurubu bulunan siyasi partilerin ortak düşüncesi ise, dikkat çeken diğer bir detay oldu.
Başı açık kadınlar için tepki alan paylaşıya imza atan ve Vali Orhan Tavlı tarafından görevden uzaklaştırılan o müdür için, AK Parti ve CHP cephesinden gelen ortak düşünce İl Genelde karşılıklı açıklamalarla paylaşıldı.
MHP Kurmayı Özer, her ayın ilk haftasında Faaliyetlerin gündeme alınıp görüşüldüğü İl Genel Meclisi’nde, Gökçeada üzerine sert sözler etti.
Gökçeada’ da yaşanıldığını önü sürdüğü konular üzerine değerlendirmelerde bulunan MHP’ li Recep Cahit Özer,  gündem dışı söz alarak son günlerde yaşanan yoğun terör olayları yanı sıra, kendi ifadesiyle ‘ ‘Gökçeada Belediyesine yapılanlar’ konu başlığında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
MHP Kurmayı, Partili Gökçeada Belediyesine yapılananın Mobbing olduğunu ve kınadıklarını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Gökçeada Belediyesine verilmesi gereken 500 Bin Liranın, iddiasına göre Kaymakamlığa aktarılmasına tepki gösteren ve konuyu İl Genel Meclisinde yaptığı konuşmasında değerlendirmede bulunan MHP’ nin Grup başkan vekili Özer, AK Parti yöneticileri tarafından Gökçeada Belediyesi ve halkına mobbing yapıldığını iddia etti.
Gökçeada üzerine iddialarını sıralayan Özer şöyle seslendi;
“Çanakkale’de tüm belediyelere biz MHP olarak bugüne kadar bu belediye şu partilidir, bu partilidir, şeklinde hiçbir ayrım yapmadık.
Bayramiç belediyesinin talepleri oldu, ses çıkarmadık, kabul ettik.
Ezine Belediyesinden gelen talepler oldu, karşı çıkmadık, destek olduk.
Ne yazık ki, kandırarak kendi partinize kattığınız belediyeler haricinde, elimizde kalan tek belediye olan Gökçeada Belediyesine yapılan baskıyı kınıyorum.
Devletten gelen, AK Partiden gelen değil, Türkiye Cumhuriyetinin gönderdiği 500 bin lirayı siyasi baskı yaparak, özel idareye, oradan da kullanılmak üzere Kaymakamlığa aktarılmasını kınıyorum.
Bu bir mobbing uygulamasıdır. Bu belediyeye yapılan bir baskı uygulamasıdır. Gökçeada’da yaşayan herkes MHP’li değildir. CHP’ye de oy veren, AK Partiye de oy veren vatandaşlarımız var ve bu vatandaşlarımız cezalandırılıyor.
Bunu yapmayın arkadaşlar o paralar adanın alt yapı ihtiyaçları için verildi. Bu uygulamanızı MHP grubu olarak kınıyoruz”

İDDİALARA ANINDA YANIT GELDİ;
“HİÇ BİR BELEDİYEYE AYRIMCILIK YAPMIYORUZ”
AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Bülent Korkmaz, MHP’ li Özer'in Gökçeada Belediyesine mobbing yapıldığı şeklindeki iddiası ve değerlendirmelerine aynı oturumda jet yanıt verdi.
AK Parti Kurmayı Korkmaz; “Gökçeada ile ilgili eleştirilere gelince; Gökçeada Belediyesi için gönderilen 500 bin lira Turizm bakanlığınca tahsis edilmiştir.
Benim aldığım bilgilere göre bütçedeki yanlışlıklar nedeniyle, bu bütçe yanlışlıkları düzeltilinceye kadar İl Özel İdare’de tutulmasına karar verilmiştir. Yazışmalar devam ediyor, yanlışlıklar düzeltildikten sonra bu para Gökçeada halkı için kullandırılacaktır.
Biz hiç bir belediyeye, CHP’lisin, MHP’lisin şeklinde ayrımcılık yapmıyoruz. Gelibolu, Kepez gibi belediyelerimize araç verdik, alt yapı yardımları yapıldı.
Gelibolu kaymakamlığının eski arazisinin tahsisini yaptık. Böyle bir ayrımcılık yoktur. Milletvekillerimizde her konuda her belediyemize destek veriyor, vermeye devam edecektir” dedi.

MECLİS BİR NOKTADA ORTAK ÇIKIŞ YAPTI;
HALK EĞİTİM MÜDÜRÜNE TEPKİ…
Geçtiğimiz hafta Kadınlar hakkında yaptığı paylaşımla gündeme damga vuran Bayramiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özcan, İl Özel İdaresi meclis gündemine geldi.
CHP Grup Başkan Vekili Halil Behçet Erdal; “Başı açık kadınlar perdesiz eve benzer. Perdesiz evde ya satılıktır, ya da kiralıktır’ şeklinde paylaşımda bulunan müdür Sayın Valimizin talimatı ile görevden alınmıştır.
Böyle bir paylaşımı daire amirinin, bir müdürün, bir öğretmenin yapması ibret vericidir. Kadınlarımız bir evin perdesi ile mukayese edilecek kişiler değildir.
Hani cennet annelerin, kadınlarımızın ayakları altındaydı?
En çok bu düşünceye sahip kişiler sizlerken; başörtüsü sebebiyle yıllarca tartışma çıktı. En sonunda herkes istediği gibi giyinmeye başladı.
CHP olarak bu durumu kınıyoruz; bu adamı sadece açığa almak yetmez. Bu adamın yaptığı bir ayrıştırma var, Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyoruz. Annelerimize, eşlerimize, kadınlarımıza yapılan bir hakaret var; böyle bir kişinin Halk Eğitim Merkezinin başına getirilmesini çok yanlış buluyoruz” dedi.
AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Korkmaz’ da söz alarak CHP Grup Başkan Vekili Erdal’a destek verdi. Korkmaz; açığa alınan müdür ile ilgili olarak aynı düşünce duyguları paylaştıklarını belirterek söz konusu paylaşımı yapan müdürü kınadıklarının altını çizdi.
 


Kaynak: Haber Merkezi