Suriye’nin İdlib kentinde Rejim güçlerinin yapmış olduğu hava saldırıları sonucu şehit olan Mehmetçikleri anma yürüyüşünde buluşan Gökçeadalılar, gerçekleştirdikleri sessiz yürüyüş ile tek yürek oldular.

Suriye’nin İdlib kentinde Rejim güçlerinin yapmış olduğu hava saldırıları sonucu İdlib'de şehit olan 34 askerimizin  şehit olmasının ardından Türkiye tek yürek olmuştu. Bu kapsamda özel bir gündemle toplanan Gökçeada Belediyesi de Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarların katılımı ile bir bildiri yayınlandı.  İdlib’de yaşadığımız saldırının kınandığı, ortak bir bildirinin okunduğu ve imzalandığı toplantıda  Bildiriyi Belediye Başkanı Ünal Çetin okudu. Çetin "Suriye İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait konvoya yapılan hain saldırıda 34 kahraman evladımız şehit edilmiş, 32 evladımız yaralanmıştır. Acımız büyüktür. Milletimizin başı sağ olsun. Bu alçak ve menfur saldırıyı, Gökçeada Belediye Meclisi’nde imzası bulunan parti grupları olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Askerlerimize yapılan saldırılara mukabele hakkımız mahfuz kalmak kaydıyla, bölgede yaşanan insani dramlara mani olmak için uluslararası hukukun desteklediği biçimde çözümün siyasi yöntemlerle olması gerektiğini ifade ediyoruz. Kahraman Türk ordusunun, kendisine verilen görevleri her zaman olduğu gibi bundan sonra da üstün başarıyla gerçekleştireceğine olan inancımız tamdır. Gökçeada Belediye Meclisi olarak, yaşamını yitiren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, Türk Silahlı Kuvvetlerimize baş sağlığı ve sabır dileriz. Bahar Kalkanı Harekâtında, Devletimizin ve Şanlı Ordumuzun yanında olduğumuzu aziz milletimize ve dünya kamuoyuna bir kez daha bildiririz” dedi.

Adada Sessiz Yürüyüş Gerçekleştirildi
Özel Gündemle Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarların katılımı ile yayınlanan bildirinin okunmasının ardından Şehitleri anma yürüyüşü gerçekleştirildi.  Gökçeada Atatürk Anadolu Lisesi önünden başlayan anma yürüyüşü Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Büstü önünde tamamlandı. Cumhuriyet Meydanında bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının ardından  yürüyüşe katılan vatandaşlara bildiri bir kez daha Belediye Başkanı tarafından okundu. Daha sonra vatandaşlar ellerindeki karanfilleri meydanda yer alan şehitlerin posterlerinin yer aldığı alana bıraktı.
 
Cuma Deren