MHP Lideri Devlet Bahçeli %80'e yakın vatandaş tarafından en güvenilir muhalif lideri seçilmesi üzerine MHP Eski Merkez İlçe Başkanı İbrahim Tayfun Uğur açıklama yaptı. Açıklamada Devlet Bahçeli ile gurur duyduklarını belirten Uğur, "Sayın Bahçeli, Türk milletinin gönlünde taht kurmuştur" dedi.
ORC Anket Şirketi'nin 15 Temmuz darbe kalkışması ardından 33 ilde, 22-24 Temmuz 2016 tarihleri arasında toplam 1565 kişi ile " Çatı- bilgisayar destekli telefon görüşmesi" yöntemiyle gerçekleştirdiği anket çalışmasına göre MHP Lideri Devlet Bahçeli vatandaşın %80'e yakınının en güvenilir muhalif lideri seçildi. 
Anket sonucu sonrasında açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Eski Merkez İlçe Başkanı İbrahim Tayfun Uğur, " Yiğit, imanlı, Yüce Türk milletinin ve devletinin milli menfaatlerini koruyup kollayan ve bu konuda dirayetli, kararlı, basiretli, cesurca dik duruşu ile bütün dünyaya meydan okuyan yegane lider Sayın Devlet Bahçeli'dir.ABD' ye  gitmeyen ve ABD'den icazet almayan yegane lider, Sayın Devlet  Bahçeli'dir" diyerek açıklamasına şu şekilde devam etti:
" MHP Lideri Sayın Bahçeli, darbe girişimi öncesi ve sonrasında, tutarlı, dirayetli ve istikrarlı tutum ve davranışlarını sürdürerek, türk milletinin nazarında en güvenilir lider olma özelliği korumaktadır. Nitekim, bir çok anket firmasının yaptığı anketlerde muhalefet liderleri arasında %80'e yakın vatandaş tarafından  en güvenilir lider olarak, Sayın Bahçeli birinci sırada yer almıştır. Sayın Bahçeli, Türk milletinin gönlünde taht kurmuştur."
Devlet Bahçeli ile gurur duyduklarını belirten Uğur, "Bizler, her söylediğinde haklı çıkan ve ömrünü milliyetçi-ülkücü harakete adayan , milliyetçi - ülkücü hareketin lideri, Sayın Devlet Bahçeli ile gurur duyuyoruz" açıklamasında bulundu.

OHAL SONRASI VATANDAŞ HÜKÜMETE GÜVENİYOR
15 Temmuz darbe kalkışması ardından yapılan bu anketin diğer verilerine göre ise, FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında alınan 'olağanüstü hal (OHAL)'  kararını ankete katılan %73'ü destekliyor.
Ankete katılan 1565 kişi  %79'u  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güvendiğini söylemiş ve bu kişiler arasından %72'si ise Binali Yıldırım'a ve hükümete güvendiğini belirtmiştir.


Kaynak: Haber Merkezi