Marmara Belediyeler Birilği’nce, Altın Karınca ödülünü alan Adanın MHP’ li Belediye Başkanı Ünal Çetin için AK Parti, Gökeçada İlçe Başkanı Ahmet Taşkın’ dan gelen sözler, karşılıklı söz düellosuna döndü.
AK Parti Gökçeada İlçe Başkanı Taşkın; “Her zamanki gibi çalışmak, üretmek yerine sağa sola saldırmakla, insanları karalamakla meşgul olması bizleri derinden yaralamıştır” dediği MHP’ li Başkan için bir hatırlatma dad a bulundu.
AK Parti Gökeçada ilçe Başkanı Taşkın; “Oysa Yüce Devletimiz bu şahsa çalışıp üretsin diye maaş ödemektedir. Ağlayıp, bağırsın, sokak kabadayısı edasıyla sağa sola çamur atsın diye değil” sözleri ile de dikkat çekti.

PARTİSİYLE PROBLEMLERİ BİZ GÖKÇEADA’ LILARI İLGİLENDİRMEZ
Gökçeada belediye başkanı Çetin’ in, partisiyle problem yaşamasının ve bir çıkmazın içine girmiş olmasının,   kendisi ve etrafındaki 3-5 kişi dışında kimsenin derdi olmadığınıın altını çizen AK Parti İlçe Başkanı Taşkın;
“Başkanın bugün yapmaya çalıştığı şey de, huzursuzluktan öte , Çanakkale kamuoyuna, Adamızla ilgili olumsuz imaj oluşturmaktan başka bir şey değildir
Sayın Başkan diyor ki : “Gökçeada Belediyesine gelen 500.000 TL yi iptal ettirdiniz”
Parayı tahsis eden makam AK PARTİ HÜKÜMETİDİR. Paranın tahsis amacı Gökçeada’nın yollarıdır.
Ama iptal edilen bir ödenek yoktur. Ancak bu ödenek Kaymakamlık tarafından kullanılacaktır. Gökçeadanın yollarını yapacaktır. Sayın Başkan acilen çıkıp “Ben iptal kelimesinin anlamını bilmiyordum” diyerek halkımızdan özür dilemezse , üzülerek kendisini yalancı ilan etmek zorunda kalacağız.
Kültür Bakanlığımız bu tasarrufunda mevcut yolları bile kullanılamaz duruma getiren Sn. Başkana mı güvenmedi yoksa paralel yapıyla arasına mesafe koyamamasından mı etkilendi bilemiyorum ama bu paranın son kuruşuna kadar Gökçeada’mıza harcanacağını biliyorum.
Sayın Başkan : “Karayolları Toplu konutların yolunu yapacaktı Bölge Müdürünü şikayet ettiniz” diyor.  Sayın Başkanın Kimin kimi nereye şikayet ettiğini ya da hangi kurumun hangi yolu yapmayı taahhüt ettiğini kamuoyuyla paylaşması şarttır. Yoksa bu başkan Ünal Çetin dahi olsa bu kadar hayal ürünü şeyler söylemesini anlamlandıramayacağız ve ne yazık ki üzülerek kendisini yalancı ilan etmek zorunda kalacağız.
Sayın Başkan : “pazardan pazarcıdan ve vatandaştan ne istediniz” diyor. İmar planında pazaryeri olarak görünen yeri kim amacı dışında kiraya verdiyse bu soruyu o cevaplasın. Kim slow city konseptinde çarşı içinde konumlandırılan pazarı yerinden çıkardıysa o cevaplasın. Kim Devlet düzenine kafa tutup ,Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisli hazine arazisine , kimseden izin almadan beton dökmüşse o cevaplasın.
Başkan Çetin bilsin ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Hukuksuz yaptığı işlerde sebep olduğu zararı telafi için  sokak kabadayısı ağızlarıyla Devletin memurlarını sindirme çabası , Ünal Çetin’e yakışır mı yakışmaz mı kendi takdiridir ancak  bu büyük Devletin Belediye Başkanına yakışmaz, Gökçeadalıyım diyen birine hiç yakışmaz.
Sayın Çetin,  “Biz hizmet etmeye devam edeceğiz” diyor. Başkan,  hizmetin adını ağzına aldığına göre küçücük bir ricamız olacak.
Hizmet etmesi gibi beceremeyeceği hedefler önermeyeceğiz. Denese yetecek bizim için. Hizmete niyet etse yetecek. Sn.Başkan seçildiği günden beri “oynamayı bilmeyen gelin yerim dar dermiş” misali sağa sola saldırmaktan, sokak kabadayısı edasıyla atarlanmaktan vazgeçse ve hizmeti beceremiyorsa da ayıbıyla otursa Gökçeada Halkımıza da , kendisine de , Ülkemize de çok daha fazla fayda sağlamış olacaktır.
Kamuoyunun  karşısına böyle asılsız iddialara cevap vermek için  çıkmak zorunda kaldığımız için özür dileyerek saygılar sunuyorum” dedi.

İL BAŞKANI PINAR’DAN JET YANIT
AK Parti Gökçeada İlçe Başkanı Taşkın’ ın açıklaması ardından, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir diğer çıkışa MHP İl Başkanı Hakan Pınar imza attı.
MHP Kurmayı Pınar; “Her ne kadar siyasi mevkidaşım olmasa da Adalet ve Kalkınma Partisi Gökçeada İlçe Başkanı Sayın Ahmet TAŞKIN 'ın Sosyal Medyada  üzülerek okuduğum değerlendirmesine cevap vermek lüzumu hasıl olmuştur.
‘Başarısı Tescillendi’ Vurgusu…
Marmara Belediyeler Birliğince düzenlenen "Altın Karınca" Belediyecilik Ödülünü Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul ve Bursa Belediye Başkanlarının elinden alarak Başarısını tescilleyen , 2 Mayıs 2014 de gerçekleşen sel baskınında günlerce ayağından çizmeyi çıkarmadan uykuyu unutarak Gökçeada sakinlerinin yanından bir an bile ayrılmayan dertleriyle hem hal olan bir Belediye Başkanı olarak kendisine yöneltilen suçlamalara ilişkin teknik konulara yönelik olarak şüphesiz Başkanımız cevap hakkını kullanacaktır.Ancak Kurumsal olarak Sayın Gökçeada İlçe Başkanınının " PARTİSİ İLE PROBLEMLERİ BİZ GÖKÇEADALILARI İLGİLENDİRMEZ" ifadesine yönelik olarak kendisine hatırlatmak isteriz ki, biz ülkücüler aile içi sıkıntılarda zaman zaman bir birimizle ters düşsek bile dışarıdan gelen hadsiz ve hukuksuz saldırılara karşı tek yürek, tek bilek ve tek ses olarak Ülküdaşlık Hukukumuzun gereği olarak bir araya gelmeyi kendimize,  şanlı tarihimize ve Türk Milliyetçiliği ve İslam Davasına gönül vermiş ve bu uğurda şehadete yürümüş büyüklerimize karşı görev addederiz.Sayın Başkan başka Partilerin iç işlerine karışmak yerine Gökçeada da kendisine emanet edilen siyasi yapının görev ve sorumluluklarını yerine getirsin.
 
Hassas bir dönemden geçen Ülkemizin Birliğine zarar vermemek adına oluşan milli mütabakat ortamı gereği boğazımızda düğümlenen ve siyasi sorumluluğumuz gereği sessiz  kaldığımız meselelere ilişkin kavga ve kaos ortamını tetikleyecek ve bu uyuma zarar verecek haksız beyan ve isnatlardan uzak durmasını kendisine salık veriyoruz” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi