Lapseki Belediyesi,  her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında son 4 yıldır Kadınlar için Şehitlik gezisi düzenleniyordu. İlçede yaşayan kadınların yoğun ilgi gösterdiği bu etkinlik bu yıl da yine 8 Mart Dünya Kadınlar günü gerçekleştirilecek.

Neredeyse tüm dünyada ses getiren eylemlere sahne olan 8 Mart'ın tohumları 1908 yılında, New York'ta 15 bin çalışan kadının daha kısa mesai süreleri, daha yüksek maaş ve seçme hakkı talep etmesiyle başladı. Başarıya ulaşan taleplerden bir yıl sonra Amerika Sosyalist Partisi 8 Mart'ı Ulusal Kadınlar Günü ilan etmişti. Bu özel günü birleşmiş Milletlerin kararıyla da  uluslararası hale getirildi ve her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanıyor.
Tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Kadınlar Günü, Lapseki İlçesinde de farklı bir programla kutlanıyor. Lapseki Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar günü İlçe’de bulunan kadınlara yönelik ücretsiz şehitlik gezisi düzenliyor.  Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde 253 bin şehidin huzurunda 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde farklı bir etkinlik yapan Lapseki Belediyesi bu yıl da geleneği bozmuyor. Sosyal Medya hesabı üzerinden bir duyuru yapan Lapseki Belediyesi İlçede bulunan tüm kadınları 8 Martta ücretsiz olarak Belediye tarafından gerçekleştirilecek Şehitlik gezisine davet edildi.
 
İsmail Şen